Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Στουρνάρας: Από φέτος βελτίωση στα εισοδήματα - εξωφρενικές προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Γ. Στουρνάρας εκτιμά πως η βελτίωση στα εισοδήματα θα αρχίσει από φέτος μαζί με την διαφαινόμενη ανάκαμψη και θεωρεί πως ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των Μνημονίων και την επιστροφή της στις..... αγορές.

ΣΚΑΙ - Πληροφορίες από το ΑΜΠΕ





«Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται» διαμηνύει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά πως η βελτίωση στα εισοδήματα θα αρχίσει από φέτος μαζί με την διαφαινόμενη ανάκαμψη και θεωρεί πως ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των Μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.
Όπως λεει ο υπουργός, πρωταγωνιστές σε αυτό τον νέο κύκλο θα είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
Εξαπολύει επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι θέσεις του δεν συνιστούν εναλλακτική λύση, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση -όπως αναφέρει- επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια.
Όσον αφορά την κριτική που τού ασκείται, και εάν πιστεύει ότι κάποιοι θέλουν να τον «φάνε», αναφέρει ότι «κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, «φαγώσιμος»... επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, ενδεχομένως να θέλουν να με «φάνε», ίσως γιατί η πολιτική μας δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους.»
«Δεν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση για να φτιάξω «πάτημα» για την επόμενη» καταλήγει ο κ. Στουρνάρας.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γκρεμίζει το σκηνικό τεχνητής αισιοδοξίας. Δέσμιος της προσήλωσής του στο μνημόνιο, βλέπει ανάκαμψη πάνω στα ερείπια της κυβερνητικής πολιτικής για την οποία αισθάνεται υπερήφανος και μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, που αναμένεται να εκπληρωθούν με τη Δευτέρα Παρουσία. Αν o ΥΠΟΙΚ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει αυτό το «θεάρεστο» μνημονιακό έργο, να είναι σίγουρος ότι θα τον δικαιώσουμε» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Στουρνάρας δεν χάνει ευκαιρία στο να επιβεβαιώνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γκρεμίζει το σκηνικό τεχνητής αισιοδοξίας. Δέσμιος της προσήλωσής του στο μνημόνιο, βλέπει ανάκαμψη πάνω στα ερείπια της κυβερνητικής πολιτικής για την οποία αισθάνεται υπερήφανος και μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, που αναμένεται να εκπληρωθούν με τη Δευτέρα Παρουσία. Αν o ΥΠ.ΟΙΚ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει αυτό το «θεάρεστο» μνημονιακό έργο, να είναι σίγουρος ότι θα τον δικαιώσουμε.
Για «κάλπικες υποσχέσεις» του Γιάννη Στουρνάρα, μιλά το ΚΚΕ
«Οι υποσχέσεις του υπουργού Οικονομικών, για χρονιά ανάκαμψης, επιστροφής στις αγορές και τέλους των μνημονίων, είναι κάλπικες για τον λαό, διότι με ή χωρίς μνημόνιο η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας δεν θα τον ανακουφίσει ούτε θα αναστείλει την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τη συνέντευξη του Γ. Στουρνάρα στο «Βήμα της Κυριακής».
«'Αλλωστε οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στην οποία αναφέρεται ο υπουργός, απαιτούν νέα βάρη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης, τα οποία από το 2014 θα επιβάλλονται με αυστηρή επιτήρηση των χωρών - μελών από την ΕΕ και με την εφαρμογή μνημονίων διαρκείας» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει: «εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο μπορεί να βάλει μόνο μια Λαϊκή Συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, και με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το λαό στην εξουσία».
Για «δήθεν ανάκαμψη» μιλά ο Νότης Μαριάς
Σχολιασμός στην συνέντευξη του κ. Στουρνάρα υπήρξε και από τον κοινωνοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητηων Ελλήνων, Νότη Μαριά.
Για «δήθεν ανάκαμψη» και «μνημονιακή πολιτική που εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, σε σχόλιό του αναφορικά με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, στο «Βήμα».
«Την ώρα που η μνημονιακή πολιτική εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους, ο γνωστός θιασώτης του μνημονίου κ. Στουρνάρας, επιδίδεται σε «ψυχολογικό μασάζ» για να τονώσει το ηθικό της συγκυβέρνησης, υποσχόμενος δήθεν ανάκαμψη, την οποία όμως διαψεύδουν ακόμη και οι πιο θερμοί υποστηρικτές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Μαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: