Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στάση εργασίας των καθηγητών

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013
Σε νέα κινητοποίηση προχωρά σήμερα η ΟΛΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις μετατάξεις και τις διαθεσιμότητες. Οι καθηγητές προχωρούν σε στάση εργασίας από...
τις 11 το πρωί έως τις 2μμ για την πρωϊνή βάρδια και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 μμ για την απογευματινή.
Οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι με σύνθημα "Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει" καθώς επίσης σε περιφέρειες και διευθύνσεις εκπαίδευσης σε άλλες πόλεις.
 
H ΟΛΜΕ εξάλλου εξέφρασε (την Τρίτη) την αντίθεσή της και στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού μαθητών στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σημειώνοντας ότι η απόφαση ουσιαστικά επαναφέρει τους 30 μαθητές ανά τάξη. Κατηγορεί το Υπουργείο ότι "χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη,  μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων, τις καταργήσεις υποστηρικτικών δομών, καθώς και τις προωθούμενες εκπαιδευτικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες καθηγητές στη διαθεσιμότητα και την απόλυση".
ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: