Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Η δημοκρατία πέθανε εκεί που γεννήθηκε» - Τα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

    «Η δημοκρατία πέθανε εκεί που γεννήθηκε» - Τα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία στο Κερατσίνι
Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2013
«Η δημοκρατία πέθανε εκεί όπου γεννήθηκε. Διογένη, βγες από το πιθάρι σου, οι Έλληνες τρελάθηκαν!». Είναι ένα από τα σχόλια αναγνωστών της Liberation κάτω από την είδηση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.
Η είδηση κάνει φυσικά το γύρο...
του κόσμου. Όμως τα σχόλια των αναγνωστών της Liberation έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τα περισσότερα είναι καυστικά, ένας άλλος αναρωτιέται «τι κάνει η ελληνική αστυνομία».
«Η δημοκρατία πέθανε εκεί που γεννήθηκε» - Τα διεθνή ΜΜΕ για τη δολοφονία στο ΚερατσίνιΤο κορυφαίο όλων όμως είναι αυτό: «Η δημοκρατία πέθανε εκεί όπου γεννήθηκε. Διογένη, βγες από το πιθάρι σου, αυτοί (οι Έλληνες) τρελάθηκαν!».
«Κι εσείς θέλετε το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία», γράφει ένας άλλος, ενώ κάποιος προσθέτει: «δεν είμαστε καλύτεροι».
Σήκω Διογένη να δεις...
«18 βουλευτές (σ.σ. της Χρυσής Αυγής) στη Βουλή, μα τι έχουν στο κεφάλι τους οι Έλληνες για να ψηφίσουν το ναζιστικό και αντισημιτικό κόμμα; Η Δημοκρατία είναι νεκρή», γράψει ένας άλλος χρήστης.
Η Δημοκρατία πέθανε...
«Ω, η ακροδεξιά! Ένα συνονθύλευμα ψυχικά διαταραγμένων ατόμων», γράφει κάποιος, ενώ χρήστης υποστηρίζει πως μπορεί στην Ελλάδα και τη Γαλλία (όπου ανθεί το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν ΛεΠεν) αλλά σε άλλες χώρες που επίσης διέρχονται κρίση, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, οι νεοναζί δεν έχουν τέτοια άνοδο.
«Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ακροδεξιάς: η δολοφονική βία».
BBC: Νεο-ναζί κρατείται για το θάνατο του Παύλου Φύσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: