Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013
Παρακολουθώ με πολύ προσοχή τα τεκταινόμενα με τις δραστηριότητες που αφορούν το πρόσωπο του Διονύση Πασχάλη και τις τιμητικές διακρίσεις που...
τελευταία γίνονται μέσα απο εκδηλώσεις και ερχονται στο φώς της δημοσιότητας με δημοσιεύματα όπως π.χ ,Τιμητική Εκδήλωση προς χάριν τουνέου Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στηνΠεριφερειακή Ενότητα Πιερίας,Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου στηρίζουν τον Διονύση Πασχάλη, Επίτιμος Δημότης του Δήμου Δίου Ολύμπου ο Διονύσης Πασχάλης, Επίτιμος δημότης Κατερίνης ο Διονύσης Πασχάλης, Ευεργέτης της Πιερίας ο Διονύσης Πασχάλης, κλπ.
Ομως μέσα απο αυτή τη θετική δημοσιότητα, υπήρξαν και αρνητικά δημοσιεύματα και καταγγελίες όπως  Ίδρυμα… «γιοκ»! ,κλπ.δημοσιεύματα που κατά πολλούς που έχουμε συζητήσει αποτελούν "σκοπιμότητες"..
Δέν είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε απο κοντά τον επιφανή συμπολίτη μας, τον γνωρίσαμε το 1996 σε άλλες συνθήκες, αλλά απο τότε καμμία προσωπική επαφή.
Ομως, επειδή αποτελεί πρόσωπο των τελευταίων ετών για την Πιερία, ιδιαίτερα για τον Δήμο Δίου Ολύμπου, παρακολουθούμε με προσοχή τα όσα συμβαίνουν.
Εν αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι το να σε τιμά ένας Δήμος με τον τίτλο του επίτιμου Δημότη, θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή.
Στον Διονύση Πασχάλη αυτή η τιμή έγινε δύο φορές.Μία απο το Δήμο Δίου Ολύμπου και μία απο το Δήμο Κατερίνης.(δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο)
Οπως γνωρίζουμε τέτοια τιμή έχει δοθεί σε επιφανείς ανθρώπους του πνεύματος και όχι μόνο, σε πολλούς μάλιστα σε μεγάλη ηλικία.
Εδώ έχουμε ένα νέο άνθρωπο, που όπως ισχυρίζονται πάρα πολλοί έχει προχωρήσει σε αμέτρητες δωρεές σε ιδρύματα, σε σχολεία κλπ.Δείγμα ότι η οικονομική του κατάσταση είναι ανθηρή.
Πολλοί ίσως συμπολίτες μας, έτυχε να έχουν ή είχαν κατά το παρελθόν τεράστιες οικονομικές δυνατόητες, αλλά δέν ακούσαμε κανείς να δωρίζει... και να βοηθά...
Αρα κάποια... στοιχεία θετικά στο πρόσωπο του κ Πασχάλη υπάρχουν....που σου δίνουν την αφορμή να δείς θετικά την όλη του δραστηριότητα..
Κάποιοι "κακεντρεχείς", απο την αρχή στέκονται αρνητικά, με σχόλια του τύπου.. που τα βρήκε τα λεφτά κλπ.
Αυτό είναι το ζητούμενο για κάποιους; Αν θέλουν να υποκαταστήσουν το ΣΔΟΕ άς το κάνουν.. αλλιώς να μήν σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις...
Εχω ακούσει.. έχω διασταυρώσει, αρκετές περιπτώσεις που ο εν λόγω συμπολίτης μας έχει προσφέρει μέγιστη ..οικονομική βοήθεια σε οικογένειες που είχαν ανάγκη και αφορούσε θέμα "ζωής".Ολα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς δημοσιότητα.. ή τουλάχιστον απο ότι φαίνεται χωρίς ο ίδιος να το επιζητεί.
Οταν όμως μαθαίνει κανείς, ιδιαίτερες περιπτώσεις στις οποίες παρενέβη και με την οικονομική βοήθεια, αλλά και την καθοδήγηση πολλές φορές έσωσε άνθρωπο..συγκινείτια και δέν μπορεί παρά να αποδώσει τα εύσημα και ένα μεγάλο "μπράβο" στον ανθρωπισμό αυτού του παιδιού.
Τυχαία γίναμε γνώστες μίας ιδιίατερης περίπτωσης ενός 18χρονου απο την Πιερία, ο οποίος σήμερα που γράφονται αυτές οι αράδες, δέχτηκε τέτοιου είδους βοήθεια, που άλλαξε πραγματικά η ζωή του, πήρε νόημα για εκείνο το παιδί, που ζούσε στην απομόνωση.Περισσότερες λεπτομέρειες δέν θα πούμε.. αρκεί που γνωρίζουμε τί ακριβώς συνέβη..
Επειδή αυτό το μπλόκ, πάντα λέει αλήθειες και εκφράζει τα πραγματικά του πιστεύω, δέν θα μπορούσαμε να μήν αναφερθούμε στον Διονύση Πασχαλη, όπως ακριβώς εμείς είδαμε και βλέπουμε μέχρι στιγμής τον "κοινωνικό" του ρόλο και τις πολυποίκιλες δραστηριότητές του.
Για την μέχρι στιγμής κοινωνική προσφορά του.. ένα μεγάλο "μπράβο" .
του Δημήτρη Καλαϊτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: