Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κώστας Δημόπουλος: Απούσα η δημοτική αρχή τη θερινή περίοδο - Γιώργος Παπαθανασίου: Καλές διακοπές!

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013
Για «απούσα» δημοτική αρχή και «υποψία» έργου» κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Δίου -Ολύμπου και επικεφαλής της παράταξης «Ολύμπια Γη» Κώστας Δημόπουλος . Σε ανακοίνωση του...
συνδυασμού του αναφέρονται  τα προβλήματα της περιοχής εν μέσω τουριστικής περιόδου  επισημαίνοντας πως «οι δημότες εκπέμπουν SOS! Βοήθεια όμως από πουθενά».
Απαντώντας σήμερα ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου αναφέρει ότι ο κ. Δημόπουλος  θυμάται την περιοχή μόνο τα καλοκαίρια  λόγω των διακοπών του στην περιοχή.

Ο Κώστας Δημόπουλος
Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Ξεκίνησε και φέτος το καλοκαιράκι, χωρίς διάθεση όμως για τουριστική προβολή και υποδομές από πλευράς του Δήμου.
Χωρίς ανανέωση του τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων, που κατακλύζουν τους παραλιακές περιοχές
Χωρίς αποκομιδή των μπάζων από την κεντρική είσοδο του Πλαταμώνα, που «κοσμούν» την περιοχή πριν το γήπεδο
Χωρίς επαρκή φωτισμό στις παραλιακές οδούς αλλά και στην είσοδο του Νέου Παντελεήμονα, με πληθώρα από καμένες λάμπες, «αναντικατάστατες» απ’ ό,τι φαίνεται
Χωρίς διάθεση επιβολής της τάξη στην παραλία της Σκοτίνας, όπου χωρίς δικαίωμα με την ανοχή της δημοτικής αρχής έχει γίνει αυθαίρετη κατάληψη εκτάσεων του Δήμου και του Δημοσίου
Χωρίς ναυαγοσώστες, αφού το θέμα ήλθε στο δημοτικό συμβούλιο μόλις στις 28-6-2013
Χωρίς γαλάζιες σημαίες
Χωρίς αποδυτήρια λουομένων
Χωρίς επάρκεια νερού
Αλλά και στις αγροτικές περιοχές, η κατάσταση είναι η ίδια
Νερό «με δόσεις» αλλά πληρωμή «τοις μετρητοίς», με άμεσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτου
Πομόνες και βάνες που έχουν κλαπεί και αντικαθίστανται από τις τσέπες των αγροτών
Κανένα πλάνο ή προοπτική για εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης
Αδιαφορία για την προβολή των προϊόντων της γης του Ολύμπου
Οι δημότες εκπέμπουν SOS! Βοήθεια όμως από πουθενά…
Άλλη μια χρονιά χαμένη, με πανταχού απούσα τη σύντομα απερχόμενη δημοτική αρχή, χωρίς να αφήνει - έστω σε μελέτες ή προτάσεις – «υποψία» έργου για να ολοκληρώσει η επόμενη δημοτική αρχή.
Τουλάχιστο ας κρατηθούν τα προσχήματα. Με ό,τι απέμεινε, ας καταβληθεί μια τελευταία προσπάθεια υποστήριξης των δημοτών που περίμεναν το καλοκαίρι για να ανασάνουν οικονομικά, αλλά έρχονται αντιμέτωποι με την «άψυχη» δημοτική αρχή.
Δε θα πρέπει να παραλείψουμε τη στήριξή μας και την αμέριστη συμπαράσταση προς τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, που αδικαιολόγητα έχουν γίνει ο πρώτος στόχος για την εφαρμογή των Μνημονίων, αφού δεν εκτιμάται ότι είναι από τις πλέον ανταποδοτικές υπηρεσίες. Δεν υπάρχει στην Ευρώπη χώρα χωρίς δημοτική αστυνομία.
Η «Ολύμπια Γη» υποστήριξε και υποστηρίζει σε όλη της τη διαδρομή, προτάσεις για απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας, για να εισέλθει ο μαγευτικός μας Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης. Ο Μάιος του 2014 είναι πολύ κοντά!

Ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου

Τελικά, κάποια πράγματα τείνουν να γίνουν θεσμός σ’ αυτόν τον τόπο. Ένα απ’ αυτά είναι και οι καλοκαιρινές διακοπές του δημοτικού συμβούλου (επικεφαλής) της αντιπολίτευσης κυρίου Δημόπουλου στα μέρη μας. Μας τιμά φυσικά ιδιαίτερα η παρουσία του και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Όπως θεσμός έχει γίνει πλέον και η ετήσια καλοκαιρινή του παρέμβαση στα δρώμενα του τόπου μας.
Έτσι και φέτος, πριν αφεθεί στη θερινή του ραστώνη θυμήθηκε τον τουρισμό, τα σκουπίδια, τους αγρότες κλπ, κλπ. Δεν θα μπούμε βέβαια στον κόπο να απαντήσουμε, για μια ακόμη φορά, σε ευχολόγια και αναθέματα ανθρώπου που με αυτά που λέει αποδεικνύει , ακόμη μια φορά, ότι πράγματι ζει εκτός τόπου. Και πολύ φοβάμαι και εκτός χρόνου.
Όλοι όμως εμείς που 365 μέρες τον χρόνο παλεύουμε καθημερινά αλλά και οι κάτοικοι αυτής της περιοχής ξέρουμε πολύ καλά ότι στη χειρότερη εποχή που έχει ζήσει η χώρα και ιδίως η τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 50 χρόνια, είμαστε ΕΔΩ. Παρόντες στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα. Μαζί με το ελάχιστο αλλά αξιέπαινο προσωπικό του Δήμου πασχίζουμε και δίνουμε λύσεις.
Κύριε Δημόπουλε, όποτε θέλετε κοπιάστε είτε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε από το Δημαρχείο για να σας θυμίσουμε ακόμη μια φορά τα έργα που εκτελούνται σήμερα, γι αυτά που δημοπρατήθηκαν και ξεκινούν άμεσα, για τις μελέτες που έγιναν αλλά και γι αυτές που είναι σε εξέλιξη.
Δεν σας ακούσαμε όμως μια φορά να κάνετε αναφορά γι αυτά που παραλάβαμε (τεράστια χρέη, πλήρη διάλυση υπηρεσιών και υποδομών) προφανώς για να μη στενοχωρήσετε κάποιους πολιτικούς σας φίλους, αλλά και για την απαξίωση των δήμων από τη σημερινή κυβέρνηση.
Τέλος, συμφωνούμε μαζί σας και είμαστε απόλυτα αντίθετοι με τις απολύσεις εργαζομένων από τους δήμους αλλά και ευρύτερα, ωστόσο τις αντιμνημονιακές σας κορώνες να τις στρέψετε αλλού. Και κυρίως στα αρμόδια όργανα του κόμματός σας, του οποίου, αν δεν κάνω λάθος, αποτελείτε υψηλόβαθμο στέλεχος.
Αυτά. Καλή διαμονή στα μέρη μας. Καλό καλοκαίρι. Καλές διακοπές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: