Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Πιερικός των φιλάθλων της Πιερίας -Του Μπάμπη Πεΐδη

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013
Το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου με την έναρξη της προετοιμασίας για τον Πιερικό της Πιερίας και των ανθρώπων της είναι γεγονός. Ο προγραμματισμός τελείως διαφορετικός με αυτόν της περασμένης χρονιάς, όπως και ο στόχος που δε είναι απλά η συμμετοχή να.. περάσει όσο το δυνατόν αναίμακτα η σαιζόν.

Ο Πιερικός φέτος θα παρουσιαστεί έτσι όπως τον θέλουν οι φίλοι του και όπως στο παρελθόν τον έχει γνωρίσει ο φίλαθλος κόσμος της χώρας μας.
Η προηγούμενη χρονιά δημιούργησε πολλές ενστάσεις και έφερε τον προβληματισμό σε όσους αγαπάν τον ιστορικό σύλλογο.

Ήταν όμως μια άλλη χρονιά αυτή…

Φέτος φτιάχνεται μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Η μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό θα ανακοινωθεί και επίσημα όταν κλειδώσει η μορφή του φετινού πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους.

Λιγότερες, σχεδόν μηδαμινές μακρινές μετακινήσεις που σημαίνει λιγότερα έξοδα για τις ομάδες, μεγαλύτερες όμως πιθανότητες να κάνεις μια πορεία αντάξια του ονόματος και της ιστορίας ενός συλλόγου που θεωρείται από τους ισχυρούς του επαρχιακού Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με ξεκάθαρη σκέψη και αφοσίωση στο στόχο, με ηρεμία, λίγα λόγια και πολύ δουλειά, δίδεται φέτος στον πάλε ποτέ «Άρχοντα του Βορρά» η ευκαιρία να αποδείξει ότι η περσινή χρονιά ήταν απλά μια κακή παρένθεση.
Ότι ο πραγματικός Πιερικός είναι ο πρωταγωνιστής Πιερικός, ο αξιόπιστος Πιερικός, η ομάδα που έγινε γνωστή στην Ελλάδα από το καλό ποδόσφαιρο που παίζει και τους καλούς ποδοσφαιριστές που βγάζει.

Η εμπιστοσύνη πρέπει να επιστρέψει στις κερκίδες του Α΄ΔΑΚ. Πρέπει όμως να κερδηθεί ξανά ώστε να καταφέρει να δώσει το ερέθισμα στον φίλαθλο κόσμο να αγκαλιάσει και πάλι τους παίκτες και τους ανθρώπους του συλλόγου γενικότερα.
Πιερικός χωρίς φιλάθλους δε νοείται.
Γήπεδο χωρίς κόσμο είναι ένα ψυχρό και αφιλόξενο για τους γηπεδούχους γήπεδο και δεν αρμόζει στην ομάδα που δόξασε την Πιερία.
Όπως δεν αρμόζουν και στους φιλάθλους της περιοχής μας οι «ποδοσφαιρικές απαξιωτικές σφαλιάρες», γιατί έχουν δει και ξέρουν ποιο είναι το καλό ποδόσφαιρο και την ομάδα που αποτέλεσε την κορυφή της Αθλητικής πυραμίδας επί σειρά πολλών ετών στην Πιερία.   

Οι προοπτικές είναι καλές. Οι παίκτες που ήρθαν με 1-2 ακόμη προσθέσεις θα κάνουν αγωνιστικά την ομάδα ανταγωνιστική.

Μένει η ηρεμία που θα δώσει την απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο.
Ηρεμία η οποία θα έρθει μόνο μέσα από τη στήριξη του κόσμου.

Διαφορετικά θα είμαστε και πάλι μετά από ένα χρόνο εδώ και θα ξαναλέμε τα ίδια πράγματα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: