Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΕΡΤ: Ένταση και προσαγωγές στον Υμηττό



Τρίτη 30 Ιουλίου 2013
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ μαζί με μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΣΠΙΘΑΣ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς....
προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Υμηττό, κοντά στο κέντρο εκπομπής σήματος της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι κατάφεραν να μεταδώσουν το σήμα της ΝΕΤ αναλογικά στη συχνότητα 21, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα επικράτησε ένταση, καθώς δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. κατέφθασαν στο σημείο και προσπάθησαν να απωθήσουν τους παρευρισκομένους.
Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχουν μέλη της ΣΠΙΘΑΣ και μία δημοσιογράφος. 
2.400 αιτήσεις μέσα σε μία εβδομάδα για τη Δ.Τ.

Στις 2.400 ανέρχονταν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας οι αιτήσεις, μετά από μία εβδομάδα δημοσίευσης της προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η αξιολόγηση των αιτήσεων για τις πρώτες 589 θέσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης θα γίνει ηλεκτρονικά από Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή, ενώ γίνεται προσπάθεια να εκπέμψει ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας κανονικό πρόγραμμα το συντομότερο, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά πότε θα καταστεί αυτό εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: