Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ισχυρή χαλαζόπτωση ισοπέδωσε τις καλλιέργειες - Το βράδυ της Δευτέρας


Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 Τοπικά 
Μεγάλη καταστροφή σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην...
περιοχή της Κατερίνης και της γύρω περιοχής.
Σύμφωνα με τους κατοίκους η χαλαζόπτωση ήταν από τις σφοδρότερες των τελευταίων δεκαετιών με το χαλάζι να έχει το μέγεθος καρυδιού.

Ήδη από νωρίς χθες το πρωί μικτό κλιμάκιο από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης με τη συμμετοχή του ειδικού συνεργάτη της Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Ρουκά και τον Αντιδήμαρχο Κατερίνης Νίκο Μπουρονίκο πραγματοποίησαν αυτοψία σε αγροτικές περιοχές.

Το φαινόμενο προκάλεσε κατά τόπους ζημιές στη Μηλιά, τη Ρητίνη, το Μοσχοπόταμο, το Λόφο, τη Ράχη αλλά και στην Περίσταση και την Καλλιθέα. Επίσης προβλήματα εντοπίστηκαν στη Νέα Έφεσο, την Κονταριώτισα και όλο τον πρώην Δήμο Δίου.

Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους παραγωγούς είναι η βροχόπτωση που συνεχίστηκε μετά την χαλαζόπτωση αλλά και χθες το απόγευμα, καθώς δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην καλλιέργειες, όπως για παράδειγμα η αδυναμία συγκομιδής των σιτηρών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στην Πιερία για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: