Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία του δήμου Δίου-Ολύμπου για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ)

http://www.eklogika.gr/uploads/files/Dimarxoi/pieria_diou_olympos-papathanasiou_giwrgos.jpg 
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 
Ο δήμος Δίου-Ολύμπου διαμαρτύρεται με τον πιο έντονο τρόπο για τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας τηλεόρασης στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια ακατανόητη και αλλοπρόσαλλη απόφαση που θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τον ....ελληνικό λαό. 
Είναι απολύτως βέβαιο ότι εάν αυτή η απόφαση περνούσε από τη βουλή των Ελλήνων, δεν επρόκειτο να περάσει, θα έπεφτε η ίδια η κυβέρνηση. Τώρα, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρακάμπτεται η βουλή και η βούληση του ελληνικού λαού και τις αποφάσεις παίρνουν μόνοι τους οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός, γεγονός που θυμίζει εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» όπου η Ελλάδα ήταν στον γύψο.
Η χώρα διέρχεται μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση και σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο έρχεται μια κυβέρνηση και κλείνει τη δημόσια τηλεόραση αφήνοντας μια ολόκληρη κοινωνία έρμαια στην ιδιωτική πληροφόρηση, στην πληροφόρηση των συμφερόντων και της διαπλοκής χωρίς πλέον να υπάρχει η επιλογή για ποιοτική ενημέρωση που για δεκαετίες προσέφερε η ΕΡΤ.
Ο δήμος Δίου-Ολύμπου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ιδίως δε της ΕΡΤ-3 (τηλεόραση και ραδιόφωνο), η αποστολή της οποίας είχε μέχρι σήμερα ιδιαίτερο εθνικό χαρακτήρα δρώντας στην κρίσιμη περιοχή της Μακεδονίας και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Γιώργος Παπαθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: