Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Υποστήριξη απο Μέρκελ, το απόγευμα η σύσκεψη των αρχηγών

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013


Το σεβασμό και την υποστήριξη προς το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος στον Έλληνα πρωθυπουργό, στην τηλεφωνική τους συνομιλία. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το απόγευμα με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη.Στις επτάμιση το ....
απόγευμα θα γίνει τελικά η κρίσιμη συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις για εκτόνωση της κατάστασης.
Σύμφωνα με κυβέρνητικες πηγές, η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής με τον Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα. Η καγκελάριος εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό το σεβασμό και την υποστήριξή της για το σαφή μεταρρυθμιστικό προσανατολισμό της κυβέρνησής του. Η Έλλαδα έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο προς αυτήν την κατεύθυνση και από πολλές απόψεις βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από εκεί που βρισκόταν πριν από κάποιους μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κα Μέρκελ τόνισε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνίες με την τρόικα, ως προς την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πετυχημένη πορεία.
http://www.kathimerini.g.

Δεν υπάρχουν σχόλια: