Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ερώτηση Τσίπρα σε Σαμαρά για ΔΝΤ

Κυριακή 09 Ιουνίου 2013
Να εξηγήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πώς προτίθεται να αξιοποιήσει την παραδοχή του λάθους από το ΔΝΤ ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτηση που ....
κατέθεσε στη Βουλή. Και, ειδικότερα, αν θα διεκδικήσει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τα ποσά ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την εξαίρεση των δημόσιων επενδύσεων από τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και τη ρήτρα ανάπτυξης.
  Οπως σημειώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, η έκθεση του ΔΝΤ κάνει παραδοχές που διαψεύδουν όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Η έκθεση παρατηρεί τα εξής: Οτι το ΔΝΤ δεν υπολόγισε σωστά το βάθος της καταστροφικής ύφεσης που θα επέφερε το Μνημόνιο. Οτι χρειαζόταν αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους από την αρχή του προγράμματος. Οτι το PSI δεν ήταν αποτελεσματικό. Οτι σήμερα είναι αμφίβολη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, διότι το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο. Και, τέλος, ότι το τρέχον πρόγραμμα οδηγείται σε αδιέξοδο εκ νέου, αφού το χρηματοδοτικό κενό για τα έτη 2014 και 2015 θα είναι μεγαλύτερο του αρχικώς εκτιμώμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: