Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Βουτιά» για την τιμή του χρυσού Σε χαμηλό διετίας

http://img.protothema.gr/6949D1A99FBF894B200F3890BBF8D120.jpg 
Τρίτη 16 Απριλίου 2013
«Βουτιά», σε χαμηλό διετίας, σημειώσε η τιμή του χρυσού, ενώ πιέσεις δέχθηκαν τα εμπορεύματα εξαιτίας των απογοητευτικών στοιχείων για την ανάπτυξη στην Κίνα που εντείνουν την αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία.
Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση...
άνω του 9% σήμερα Δευτέρα, μετά τη «βουτιά» 5,3% που έκανε την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, έχασε πάνω από 140 δολ. ανά ουγγιά, ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης κάτω από 1.400 δολ./ουγγιά. 
Σε ποσοστιαίους όρους, η πτώση της Δευτέρας ήταν η μεγαλύτερη εδώ και 30 χρόνια. 
Η FXCM, αφού σημειώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, πίσω από την ισχυρότατη πτώση του χρυσού κρύβεται μια εντολή πώλησης 300 τόνων του πολύτιμου μετάλλου η οποία πέρασε μέσα από το desk της Bank of America, επισημαίνει πως πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα η οποία αντιστοιχεί στο 15% της παγκόσμιας παραγωγής ετησίως.
Όπως λέει, η εντολή για πώληση δόθηκε στα $1.540 όταν το πολύτιμο μέταλλο δοκίμαζε κρίσιμα επίπεδα στήριξης και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το λεγόμενο stop hunting να ανατροφοδοτήσει την τάση της αγοράς.
Προσθέτει πως το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απίστευτα μεγάλη ποσότητα διέλυσε το χρυσό. Η αξία του χρυσού που πωλήθηκε ανέρχεται στα $20 δισ.
Όπως εκτιμά η FXCM, με τις τιμές του χρυσού σε αυτά τα επίπεδα, είναι πολύ πιθανό να δούμε πολλές προβληματικές χώρες να εξωθούνται σε νέες πωλήσεις χρυσού. Σε αυτά τα επίπεδα, η συγκέντρωση του πολύτιμου μετάλλου θα αυξηθεί με εντυπωσιακό ρυθμό.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες αγορές, αναφέρει πως «αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε πότε θα ξεκινήσει ο νέος γύρος πτώσης του ευρώ αλλά και η πολυαναμενόμενη πτώση για τον S&P 500 και γενικότερα για τους αμερικανικούς δείκτες».http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: