Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πιο κοντά ο ανασχηματισμός με υπογραφή Σαμαρά - Απόφαση για έξι νέους αναπληρωτές υπουργών

http://img.protothema.gr/BD88ABE738C23F873CECFD9EFDA62080.jpg 
Παρασκευή 19 Απριλίου 2013
Ένδειξη ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι κοντά, αποτελεί η απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, να συσταθούν έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών.
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει ότι ..
δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσίας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης δημιουργείται μία ακόμα θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας-Πολιτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είναι δυσαρεστημένος με την απόδοση ορισμένων υπουργών, με πρώτο τον κ. Μανιτάκη.
Ο κ. Μανιτάκης παραμένει πάντα πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου που ενδεχομένως να φέρει πιο κοντά τον ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για πρόσωπα και πράγματα και θα τον συνδυάσει με δομικές αλλαγές και βελτίωση της κυβερνητικής μηχανής που κατά γενική ομολογία κινείται με βραδείς ρυθμούς.
Ανασχετικά πάντως για τον ανασχηματισμό λειτουργεί η πίεση που ασκεί ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος αφού όπως λέει συνεργάτης του Μεγάρου Μαξίμου ναι μεν λαμβάνονται υπόψη οι άλλοι δύο αρχηγοί όχι όμως να αναιρείται η προνομία του πρωθυπουργού. Στον κ. Σαμαρά δεν αρέσει γενικότερα η φόρα που έχει πάρει ο κ. Βενιζέλος βάζοντας στην ατζέντα θέμα κυβερνητικής λειτουργίας.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: