Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης 7 έργα αναζητούν το «Πράσινο Ταμείο»


Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 Τοπικά
Κατεπείγουσα συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, καθώς όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, ανοίγοντας τη συζήτηση έπρεπε άμεσα να ληφθούν αποφάσεις τόσο για την...
εύρυθμη λειτουργία του κυνοκομείου, αλλά και του ότι σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων για την ένταξη έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο».
7 έργα στο «Πράσινο Ταμείο»
Την έγκριση μελετών και ανάλογων υποβολών προτάσεων στο πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον κ. Σαλπιστή να ψηφίζει παρόν.
Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Χιονίδης ανέφερε ότι πρόκειται για έργα ουσιαστικά συμπληρωματικά στο μεγάλο έργο των αστικών αναπλάσεων και σημείωσε πως όλα τα έργα θα γίνουν με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Την θετική του γνώμη εξέφρασε ο κ. Καραφουλίδης, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει πως όσον αφορά την έγκριση των μελετών ουσιαστικά πρόκειται για μελέτες που δεν θα προλάβουν να ωριμάσουν, αφού τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ «σφιχτά» με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα έργα να μην εγκριθούν.
Ο κ. Σαλπιστής από την πλευρά του έκανε λόγο για προγράμματα που έχουν να κάνουν με «στρεβλή ανάπτυξη» χωρίς προσανατολισμό με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.
Ο κ. Μάντζιος επανέλαβε πως διαπιστώνει για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει ιεράρχηση των αναγκών του Δήμου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αντικατάσταση υδρονομέων λόγω παραίτησης των προηγούμενων ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: