Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ευρεία σύσκεψη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αιγίνιο με τη συμμετοχή και των βουλευτών Παμπιερική απαίτηση για άμεσο σταμάτημα της λειτουργίας των διοδίων


Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 Τοπικά
Εκρηκτική ήταν η ατμόσφαιρα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού για το ...
θέμα των διοδίων, με την παρουσία των τεσσάρων βουλευτών Πιερίας να οξύνει περισσότερο τις αντιδράσεις, καθώς από την Παρασκευή, με απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο είχε ζητήσει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη που προκάλεσε ο δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος παραβρέθηκαν εκτός από τους βουλευτές, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και Δίου - Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολιτικών κομμάτων και πλήθος πολιτών.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν έντονος και πλούσιος. Η κατάληξη του ήταν η παμπιερική απαίτηση για άμεσο σταμάτημα της λειτουργίας των διοδίων και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να καταργηθούν και να τροποποιηθούν οι σχετικές συμβάσεις.

Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές αναφέρθηκαν στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν στην Αθήνα, τόσο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο, τονίζοντας πως δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την αναστολή λειτουργίας των διοδίων, ούτε για τροποποίηση της σύμβασης και επανέλαβαν αυτό που τους είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ότι σε τρεις μήνες θα γίνει αποτίμηση των εσόδων που εισπράττει η εταιρία από τα διόδια και του κόστους λειτουργίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν.

Από την πλευρά του ο κ. Πολύζος ανέλυσε την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και μία εβδομάδα από την έναρξη των κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας και να λάβει παμπιερικές διαστάσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση που είχε υποβάλλει ο ίδιος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, ο δήμαρχος κάλεσε τους βουλευτές να απαντήσουν για το αν προτίθενται να παραιτηθούν, αλλά πρότεινε να παραιτηθούν και η Αντιπεριφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων Δήμων.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, όλοι κατευθύνθηκαν προς το χώρο των διοδίων, όπου ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση, ενώ και οι βουλευτές παραβρέθηκαν στο χώρο για λίγη ώρα και αποχώρησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνιμη παρουσία πολιτών στα διόδια Αιγινίου συνεχίζεται, εντείνεται και αποκτά όλο και πιο θετικό πολιτιστικό, κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: