Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στο "μικροσκόπιο" τα ευρήματα - "Φύλλο και φτερό" κάνει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία τη γιάφκα στο Χαλάνδρι


Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013
"Φύλλο και φτερό" συνεχίζουν να κάνουν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα ευρήματα από τη γιάφκα που εντοπίστηκε στα σίδερα Χαλανδρίου, κοντά στο ...
νοσοκομείο Υγεία, την οποία φαίνεται ότι είχε νοικιάσει ο 20χρονος Νικόλαος Ρωμανός.
Εκεί βρέθηκαν υλικά συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και στοιχεία, που σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζονται με την πρόσφατη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την μέχρι τώρα έρευνα της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα, επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι βρέθηκαν ένα κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, δεκαεννιά καψύλλια χρώματος καφέ, μια φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ φιαλίδια βουτανίου, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε, οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πολυμηχανήματα, μια συσκευή πλαστικοποίησης, ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας πλαστικός αντάπτορας, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο κενές θήκες κιθάρας, δύο νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα είδη ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων (hands free, μπαταριές κ.λπ.).

Η πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε παραβιασμένη, ενώ συλλέγονται δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα στοιχεία που μπορεί να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που εκκρεμούν. Πληροφορίες θέλουν τις έρευνες να έχουν ολοκληρωθεί, αν και στο σημείο παραμένουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις. Τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο διαμέρισμα φαίνεται ότι έδωσαν οι γείτονες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 20χρονο από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.

Επίσης, σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία σχέση με την οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" έχει και ο τέταρτος που συνελήφθη για τις δύο ληστείες, στην Κοζάνη, Ανδρέας - Δημήτριος Μπουρζούκος. Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωση της αναφέρει: Ανακοινώνεται ότι αποτυπώματα του συλληφθέντα για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, Μπουρζούκου Ανδρέα - Δημήτριου του Ιωάννη, είχαν ταυτοποιηθεί κατά τη διάρκεια εξερεύνησης αντικειμένων - πειστηρίων στο πλαίσιο νομότυπων ερευνών που είχαν πραγματοποιηθεί την 23.09.2009 σε κατοικία επί της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι Αττικής και την 04.12.2010 σε κατοικία επί της οδού Θεμιστοκλέους 72 στο Ν. Ψυχικό Αττικής.

Εν τω μεταξύ, στον Κορυδαλλό οδηγήθηκαν το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι (Μιχαηλίδης και Πολίτης) οδηγήθηκαν το πρωί στη δίκη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των "τρομοδεμάτων". Η δίκη διακόπηκε για να διοριστεί δικηγόρος στον Πολίτη. Εν τω μεταξύ, δήλωση, μέσω του συνηγόρου του, έκανε σήμερα ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός. "Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος", είπε χαρακτηριστικά.

O 20χρονος Νικόλαος Ρωμανός φέρεται ότι έχει σχέση με τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", αφού όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, δακτυλικά αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε δύο κρησφύγετα της οργάνωσης.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι, "σε συνέχεια των ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας, αποτυπώματα του συλληφθέντα, για συμμετοχή στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Ρωμανού Νικολάου του Γεωργίου, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που ανευρέθησαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος, επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα - πειστήρια σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, Βόλος Μαγνησίας. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα- γιάφκες η τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας".

Η Αστυνομία κάνει και πάλι έκκληση, "όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας", με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: