Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«Καταλύτης» για τις ευρωαγορές η πολιτική αβεβαιότητα σε Ισπανία ...

Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 
Σε αρκετά χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις αποδόσεις των ιταλικών και ......
 
 
 

«Καταλύτης» για τις ευρωαγορές η πολιτική αβεβαιότητα σε Ισπανία και Ιταλία

«Καταλύτης» για τις ευρωαγορές η πολιτική αβεβαιότητα σε Ισπανία και Ιταλία
Σε αρκετά χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων να καταγράφουν άνοδο, εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί και στις δύο χώρες. Ο πανευρωπαϊκό δείκτης υποχώρησε κατά 1,5%, φθάνοντας στις 283,88 μονάδες και διαγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 23 Οκτωβρίου. Με φόντο το πολιτικό σκάνδαλο που θίγει το κόμμα του Μαριανό Ραχόι, στην Ισπανία, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας «Banco Santander SA», κατέγραψε χαμηλά έξι μηνών, ενώ στην Ιταλία, η «UniCredit SpA» βυθίστηκε στα επίπεδα του Ιουνίου, στον απόηχο της ανοδικής τάσης τςη δημοτικότητας του πρωήν πρωθυπουργού της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λίγο πριν από τις εκλογές.
«Τα ισπανικά ομόλογα απογειώθηκαν τις τελευταίες ώρες, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο, την ώρα που αναδύονρται οι ανησυχίες για την ισπανική κυβέρνηση», παρατήρησε, μιλώντας στο Bloomberg, ο Ιόαν Σμιθ, στρατηγικός αναλυτής της Knight Capital Europe Ltd., στο Λονδίνο. Οι αποδόσεις των ισπανικών δεκαετών ομολόγων αναρριχήθησαν σε υψηλά έξι εβδομάδων, αφού παρουσίασαν άνοδο κατά 24 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 5,45%.
Σε ό,τι αφορά στα ιταλικά ομόλογα, οι αποδόσεις τους άγγιξαν το 4,48%, με άνοδο κατά 15 μονάδες βάσης.
Στο Λονδίνο ο FTSE υποχώρησε στις 6.243,05 μονάδες, καταγράφοντας πτώση κατά 1,64%, ενώ στο Παρίσι ο CAC αποδυναμώθηκε στις 3.665,11 μονάδες, με απώλειες της τάξεως του 2,87%. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX παρουσίασε πτώση κατά 2,41% και διαμορφώθηκε στις 7.644,83 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: