Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ Οι Πανελλαδικές στις 17 Μαΐου, το σχέδιο Αθηνά σε εκκρεμότητα

Οι Πανελλαδικές στις 17 Μαΐου, το σχέδιο Αθηνά σε εκκρεμότητα
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013
Σε κλίμα σκληρού ανταγωνισμού και χωρίς, ακόμη, να έχουν «κλειδώσει» οι αλλαγές στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης, ξεκινούν στις 17 Μαΐου οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για χιλιάδες υποψηφίους Γενικών και ..
Επαγγελματικών Λυκείων.
Μπορεί να είναι όλα ανοικτά σε ό,τι αφορά το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης, εντούτοις βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι οι συγχωνεύσεις δεκάδων τμημάτων ΑΕΙ θα επιφέρουν μείωση του συνολικού αριθμού των εισακτέων, εκτινάσσοντας τις βάσεις εισαγωγής. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους των ημερήσιων Γενικών Λυκείων, εκτιμάται ότι θα διατεθούν περί τις 49.600 θέσεις έναντι 51.485 πέρυσι.
Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής των φετινών υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βάσει αυτού, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου και δύο ημέρες μετά, την Παρασκευή 17 Μαΐου, θα ξεκινήσουν, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄).
Οι Πανελλαδικές στις 17 Μαΐου, το σχέδιο Αθηνά σε εκκρεμότητα
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και την Παρασκευή 7 Ιουνίου με μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β΄). Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21 Μαΐου.
ειδικα μαθηματα << Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αυτές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου με τα Αγγλικά και θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιουνίου με το μάθημα, Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων. Η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα διεξαχθούν από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου.
Το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί σ΄ έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι αλλαγές στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να ετοιμαστούν τα νέα μηχανογραφικά δελτία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Απρίλιο οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειο, στο οποίο υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, η οποία υπολογίζεται για τον Ιούνιο.ΗΜΕΡΗΣΙΑ-Της Χαράς Καλημέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: