Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ανάληψη καθηκόντων νέου Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Γεωργίου Δ. Καρατάσιου


Τετάρτη 09 ιανουαρίου 2013 Περιφέρεια
Καθήκοντα ανέλαβε στη Θεσσαλονίκη ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Δ. Καρατάσιος.
Ο κ. Καρατάσιος, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην ίδια θέση και κατά την περίοδο 2004 -2010, είναι ....
Μαθηματικός, διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και διδακτικό έργο στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται έξι επιστημονικές μονογραφίες και περισσότερες από τριάντα δημοσιευμένες εργασίες.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διετέλεσε, κατόπιν επιλογής, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (2004-2010), Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης (2010 και εξής), Προϊστάμενος του 3ου Γραφείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης (2002-2004), Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων (1990-1994) καθώς και αναπληρωτής Διευθυντής του Παραρτήματος του ΟΕΕΚ Θεσσαλονίκης, όπου πρωτοστάτησε στη δημιουργία των ΙΕΚ.
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Καρατάσιος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για την τιμή προς το πρόσωπό του και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την ανανέωση της καλής συνεργασίας με τον εκπαιδευτικό κόσμο της Κεντρικής Μακεδονίας, "που δίνει τον αγώνα της σχολικής τάξης με αφοσίωση, αγωνιστικότητα και δημιουργικότητα, παρά τις δυσκολίες και συχνά το προσωπικό κόστος".
"Στο νέο αυτό κύκλο που ανοίγουμε σήμερα", επεσήμανε ο κ. Καρατάσιος, "το μέγεθος της ευθύνης αλλά και των προκλήσεων είναι πολλαπλάσιο.
Η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα προωθήσουν τις μεταρρυθμιστικές τομές και θα ενισχύσουν την παιδαγωγική και μορφωτική αποστολή του ελληνικού σχολείου αποτελούν όχι απλώς προτεραιότητα, αλλά επιβεβλημένη αναγκαιότητα.
Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ξεκινάμε αμέσως δουλειά υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού".
Ο νέος περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης παρουσίασε τους βασικούς άξονες των καθηκόντων που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε το διοικητικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη εκπαίδευσης και τους αιρετούς εκπροσώπους για την κοινή τους πορεία κατά την περίοδο 2004-2010, συνοψίζοντας το συλλογικό έργο που επιτέλεσαν.
Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τον απερχόμενο Περιφερειακό Διευθυντή, κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: