Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νέα μαφία «τρωκτικών» στις εφορίες - ΤΖΙΡΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤ.

http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20130109/low/assets_LARGE_t_241261_105893042.JPG 
Τετάρτη 09 ιανουαρίου 2013

Εταιρεία μαφιόζικου τύπου αποσπούσε απόρρητα φορολογικά στοιχεία πολιτών και τα πωλούσε έναντι αδράς αμοιβής. Ο τζίρος έφτανε τα 4-5 εκατ. ευρώ...
ετησίως.

Στους πελάτες του κυκλώματος συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, εταιρείες έως και ενεχυροδανειστήρια
Στους πελάτες του κυκλώματος συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, εταιρείες έως και ενεχυροδανειστήρια
Στη δράση της έβαλαν τέλος, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, η Οικονομική Αστυνομία και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνελήφθη ο γενικός διευθυντής. Αναζητούνται οι δύο στενοί συνεργάτες του. Σε ψηφιακή βάση δεδομένων εντοπίστηκαν περισσότερες από 67 εκατ. εγγραφές φυσικών και νομικών προσώπων.
Από 200 έως 1.000 ευρώ το... κεφάλι πουλούσε τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη. Με κριτήριο κυρίως την οικονομική δυνατότητα των προσώπων ή των επιχειρήσεων που ήθελαν να μάθουν τις απόρρητες πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα ή ομάδες υποψήφιων πελατών, τα στελέχη της εταιρείας διέθεταν σε πολλαπλούς αποδέκτες τις «υπηρεσίες» τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο τζίρος από την παράνομη διακίνηση των δεδομένων ξεπερνούσε τα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν καθιερωθεί ακόμη και... συνδρομές για όσους ζητούσαν απόρρητα φορολογικά στοιχεία πολιτών σε μηνιαία βάση! «Ευκολίες πληρωμής» γίνονταν, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, σε «καλούς» πελάτες που λάμβαναν την ενημέρωση σε χαμηλότερες τιμές...
Σε αδυναμία βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών
Σε αδυναμία βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στους πελάτες της συμπεριλαμβάνονται, τράπεζες, ιδιωτικές εταιρείες, ακόμη και ενεχυροδανειστήρια. Οι αξιωματικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το μέγεθος της πρωτοφανούς διαρροής των στοιχείων, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν η συγκεκριμένη επιχείρηση.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Έθνους

Δεν υπάρχουν σχόλια: