Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μια... φούσκα βάθυνε το ρήγμα Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δατσέρης μετά τον σάλο που ξέσπασε από τη δήλωσή του για το ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012
Σε περιδίνηση εξακολουθεί να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, παρά τις προσπάθειες της ηγεσίας του κόμματος να περιορίσει την εσωστρέφεια και να στρέψει το ενδιαφέρον της στα προβλήματα της χώρας. Ο στενός συνεργάτης του προέδρου και υπεύθυνος Επικοινωνίας του κόμματος Γιάννης Δατσέρης υπέβαλε την... παραίτησή του μετά τον σάλο που ξέσπασε από την αναφορά του στον Βήμα FM πως «το ΠΑΣΟΚ ήταν η φούσκα της μεταπολίτευσης».
Ο Γιάννης Δατσέρης φέρεται ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Βαγγέλη Βενιζέλο το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ήδη είχαν αρχίσει να αναπαράγονται οι δηλώσεις του και του είπε ότι προτίθεται να παραιτηθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κάλεσε σε συνάντηση, η οποία ωστόσο εκκρεμεί και δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη καθώς ο παραιτηθείς απουσιάζει στο εξωτερικό. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος εμφανίζεται να επιμένει ότι ακόμη και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποδεχθεί την παραίτησή του, η απόφαση να αποχωρήσει από τον τομέα Επικοινωνίας είναι οριστική και αμετάκλητη.
Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τους κραδασμούς ο Βαγγέλης Βενιζέλος αναμένεται εντός της εβδομάδος, με στόχο τη συσπείρωση των στελεχών του κόμματος, να προχωρήσει στη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου η οποία και θα αναλάβει το έργο της προσυνεδριακής διαδικασίας.
ΑΔΕΙΑΣΜΑ. Στην απόφαση του Γιάννη Δατσέρη να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του δεν μέτρησαν μόνο οι οργισμένες αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ - ανάμεσα σε αυτές και του Ανδρέα Λοβέρδου - αλλά και η επίσημη αντίδραση της Ιπποκράτους, η οποία εκδηλώθηκε μέσω του twitter με την υπόμνηση ότι τις θέσεις του κόμματος (για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ) εκφράζει μόνο ο πρόεδρός του και διατυπώθηκαν στις ομιλίες του κατά την εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη αλλά και στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στις αρχές Ιουλίου. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έγινε έξαλλος με τη δήλωση του στενού συνεργάτη και φίλου του περί φούσκας, ακριβώς επειδή έγινε σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους για το ΠΑΣΟΚ.
Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από δέκα ημέρες η Ιπποκράτους είχε βγάλει ανακοίνωση για τον Γιάννη Δατσέρη, παίρνοντας αποστάσεις από το περιεχόμενο άρθρου του («Εθνος») για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στο άρθρο, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ ασκούσε έντονη κριτική στον κ. Λοβέρδο για τη συνολική στάση του σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και η Ιπποκράτους έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι ο συντάκτης εξέφραζε προσωπικές του απόψεις.
Η παραίτηση Δατσέρη δεν σημαίνει πάντως ότι δεν θα εξακολουθεί να είναι συνομιλητής του Βαγγέλη Βενιζέλου, λένε πηγές του ΠΑΣΟΚ, που επισημαίνουν ότι η σημασία της δήλωσής του περί φούσκας επικεντρωνόταν σε στελέχη που αναδείχθηκαν μέσα από το κόμμα χωρίς ωστόσο να έχουν πολιτική επάρκεια.
Σκανδαλίδης:
«Δεν φεύγω από το ΠΑΣΟΚ»
Ο Κώστας Σκανδαλίδης έστειλε χθες σαφές μήνυμα προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι δεν μπορεί να τον διώξει από το κόμμα, επιλέγοντας μάλιστα το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. «Αυτή την κρίσιμη ώρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρει ένα σταθερό βηματισμό. Γιατί το ΠΑΣΟΚ που είναι ο μόνος ιστορικός ιδεολογικός χώρος της μεγάλης προοδευτικής παράταξης μπορεί να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας. Πρέπει να σταθεί όρθιο. Υπηρέτησα το Κίνημα χωρίς προσωπικές επιδιώξεις. ΠΑΣΟΚ ήμουν, ΠΑΣΟΚ είμαι και αυτό δεν το χαρίζω σε κανέναν. Μπήκα στην πολιτική με το ΠΑΣΟΚ, θα φύγω με το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ», είπε.

Λοβέρδος: «Ολα στην ώρα τους»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόρριψη του αιτήματός του να συνεδριάσει η ΚΟ αλλά και για τις διαγραφές. Σε ερώτηση δε («Πρώτο Θέμα») αν βάζει θέμα ηγεσίας, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Ολα στην ώρα τους και με τη σειρά τους».ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: