Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε χθες η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 Τοπικά
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ κ. Γιώργο Σαϊδέ, στην Πιερία αναμένεται να απογραφούν περί τους 3,5 χιλιάδες συνταξιούχους
Ξεκίνησε χθες, η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με υποχρεωτική φυσική παρουσία και θα διαρκέσει μέχρι...
31 Δεκεμβρίου.
Στις τράπεζες, από όπου λαμβάνουν τη σύνταξή τους, θα απογραφούν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ (πρώην ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ) οι οποίοι, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να λάβουν το ενημερωτικό σημείωμα αποδοχών του Γ' τριμήνου που θα τους σταλεί ταχυδρομικώς.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όσοι συνταξιούχοι δεν θα απογραφούν θα πάψουν να λαμβάνουν σύνταξη.
Ο κ. Σαϊδές
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΕ κ. Γιώργο Σαϊδέ, στην Πιερία αναμένεται να απογραφούν περί τους 3,5 χιλιάδες συνταξιούχους. Όπως σημειώνει, όσοι από τους δικαιούχους δεν λάβουν το ενημερωτικό αποδοχών του Γ' τριμήνου, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να το ζητήσουν από τα γραφεία του ΟΑΕΕ.
Κατ' εξαίρεση απογράφονται στα γραφεία του ΟΑΕΕ: με πληρεξούσιο οι ανίκανοι προς μετακίνηση, οι ανήλικοι συνταξιούχοι κάτω των 14 ετών και οι συνταξιούχοι- κάτοικοι εξωτερικού. Οι παραπάνω ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων θα πρέπει να ενημερωθούν από την υπηρεσία και για τα πρόσθετα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την απογραφή τους.
Η διαδικασία
Η διαδικασία της απογραφής τυπικά ξεκίνησε από χθες 12 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, ουσιαστικά όμως θα ξεκινήσει αφότου οι συνταξιούχοι λάβουν το ενημερωτικό σημείωμα μέσα στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά, όλα τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την απογραφή.
Συγκεκριμένα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν στο τραπεζικό κατάστημα ή στα ΕΛΤΑ, αν λαμβάνουν από εκεί τη σύνταξή τους είναι: αστυνομική ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας ή άλλο έγγραφο μέσα από το οποίο να βεβαιώνεται το ΑΜΚΑ τους, πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα καθώς και το βιβλιάριο της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: