Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ρεκόρ live streaming για την πτώση απ΄ τη στρατόσφαιρα - ΒΙΝΤΕΟ



http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=619339&v=0&q=80&w=300&h=225 
Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά πολλά ρεκόρ κατέρριψε με την ελεύθερη πτώση από την στρατόσφαιρα ο 43χρονος Felix Baumgartner. Ένα από αυτά, το ρεκόρ θεατών που συνδέθηκαν στο You Tube για να δουν σε ζωντανή σύνδεση το εγχείρημά του.
Περισσότεροι από οχτώ εκατομμύρια άνθρωποι "κόλλησαν" στους υπολογιστές τους, για να ....
παρακολουθήσουν ζωντανά την ελεύθερη πτώση του Felix Baumgartner, στο You Tube, αριθμός ρεκόρ, που επιβεβαιώνει και η ίδια η Google.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο χρηστών σε live streaming στην ιστορία της ιστοσελίδας.
Ο 43χρονος Αυστριακός έγινε ο πρώτος άνθρωπος, που έσπασε το φράγμα του ήχου, μόνο με τη βαρύτητα του σώματός του, πέφτοντας από ύψος 39 χιλιομέτρων, από την επιφάνεια της Γης.
Την πτώση του παρακολουθούσαν, κατέγραφαν και μετέφεραν ζωντανά στους εκατομμύρια θεατές δεκάδες κάμερες, συνδεδεμένες με την κάψουλα που τον ανέβασε στο ύψιστο σημείο, ενώ και ο ίδιος έφερε σύστημα, που κατέγραφε τις αντιδράσεις του οργανισμού του, κατά τη διάρκεια της πτώσης.
"Στο βήμα που έκανα για να πέσω, σκεφτόμουν ότι όλος ο κόσμος με παρακολουθεί. Και σκέφτηκα 'μακάρι να μπορούσαν όλοι να δουν, αυτό που έβλεπα'", είπε μετά την ολοκλήρωση της "πτήσης" του.ΝΟΟΖ.
Δείτε το βίντεο του Reuters:



Πηγή: Reuters, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: