Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

«Στα ίχνη τους... 1912-2012»


Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 Τοπικά
Αφιέρωμα στην πορεία της απελευθέρωσης της Κατερίνης στην Αστική Σχολή
Μια ξεχωριστή έκθεση άνοιξε τις πύλες της για το κοινό από την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης και θα διαρκέσει ...
μέχρι τις 19 του μηνός.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην πορεία της απελευθέρωσης της «Αικατερίνης» μέσα από τους αγώνες, τις φωτογραφίες, τους στρατιωτικούς χάρτες και την παράδοση, με τίτλο «Στα ίχνη τους... 1912-2012».

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Λύκειο Ελληνίδων σε συνεργασία με τη ΧΧΙV Ταξιαρχία και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το πρωί. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος, ο βουλευτής Πιερίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης, ο Ταξιάρχος, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο δήμαρχος Κατερίνης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του λυκείου Ελληνίδων, Μαρία Εξάρχου πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση που έχει ως στόχο να αναδείξει τους αγώνες και τη δράση των Ελλήνων αγωνιστών και παράλληλα να γνωρίσουν οι νέοι την ιστορία της πατρίδας μας.

Χαρτισμό στην εκδήλωση απεύθυναν οι διοργανωτές, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο δήμαρχος Κατερίνης ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία- χαιρετισμό του Βασίλειου Νικόλτσιου, διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, ο οποίος στην συνέχεια ξενάγησε το κοινό στους χώρους της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: