Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλο και Κουβέλη ενημερώνει σήμερα ο Σαμαράς

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 

Τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ενημερώνει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τις εξελίξεις, καθώς την Τετάρτη αναχωρεί για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ενώ ....
την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα έκτακτο Eurogroup στο τέλος Οκτωβρίου, ή στο τακτικό Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να λάβει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Αυτό επισήμανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας μαραθώνιας συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας διαδοχικά με τους υπουργούς Υγείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η τρόικα θα ενημερώσει, μέσω των Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και Όλι Ρεν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Με την κυβέρνηση, να επιδιώκει μια θετική αναφορά στα συμπεράσματα της Συνόδου για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

«Δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση, εάν δεν κλείσουν όλα τα διαρθρωτικά και τα προαπαιτούμενα», δήλωσε το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά μικρά πράγματα, που πρέπει να τα κλείσουμε, με χρονοδιάγραμμα να πάρουμε τη δόση στα μέσα Νοεμβρίου».

Όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου οι συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά. Πηγή:Α.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: