Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Γκρίνια» στο ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση των επιτυχιών της διετίας από τον Α. Σαμαρά κατά την επίσκεψη Μέρκελ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012





https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS69n6Vcp0Dgwdqs7HCscCCxhSaw-4drypKqM2lMCSDpB6zDUAU7wΤΟ ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου Α. Μέρκελ βοήθησε την εθνική υπόθεση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ωστόσο, όπως επισημαίνουν.... πηγές της Ιπποκράτους, η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου «δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης». Και υπογραμμίζουν ότι η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, απλά «εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ». Οι ίδιες πηγές εμφανίζονται ενοχλημένες από την αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα της αξιοπιστίας, την οποία τώρα ανακτά η Ελλάδα, αλλά και με τη διαφωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την παρουσία και των τριών πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ. Σχετικά με τη διαπραγμάτευση οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά», διευκρινίζοντας πως αναμένουν την έκθεση της τρόικας όπως και τον προσδιορισμό του ύψους, του περιεχομένου και της κλιμάκωσης των μέτρων. Η Ιπποκράτους επισημαίνει πως η κυβέρνηση πρέπει να προβάλει διεθνώς ως κορυφαίο επιχείρημα της χώρας τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τα δυόμισι τελευταία χρόνια, κάτι που αναγνώρισε και η κ. Μέρκελ.
Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν τέλος να ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο αναφέρουν ότι «παραμένει εγκλωβισμένος στις εσωτερικές αντιθέσεις και διαφωνίες για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά του, επανέλαβε και χθες την κριτική που ασκούσε τις προηγούμενες ημέρες στην επίσκεψη Μέρκελ. Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης εκτίμησε ότι επρόκειτο για μια επίσκεψη «που δήλωσε ένα "παρών" της Γερμανίας για πολιτικούς λόγους, εν μέσω όμως μιας βαθιάς κρίσης του ελληνικού προγράμματος, καθώς σέρνεται και θα συνεχίσει να σέρνεται απ'Α ό,τι φαίνεται, πριν παρθούν άλλες αποφάσεις – ποιες είναι αυτές, δεν ξέρουμε».Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, ένα από τα ερωτήματα που παρέμειναν αναπάντητα ήταν «τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει η Ελλάδα; 9, 11 ή 13 δισ. μέτρα; Τι μεταρρυθμίσεις και μέχρι πότε;»

Το δεύτερο είναι «πότε θα δοθεί η δόση, η οποία λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του μνημονίου έπρεπε να δοθεί από το Σεπτέμβριο» και το τρίτο «αν η παράταση του ελληνικού προγράμματος, όπως δόθηκε, υποδηλώνει ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ενταχθεί σε νέα ρύθμιση που θα γίνει στην Ευρώπη μετά το Νοέμβριο ή κάπου αργότερα, όταν θα αφορά και άλλες χώρες – την Κύπρο, την Ισπανία και πιθανόν πολλές άλλες». «Η Ελλάδα δεν έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο» ανέφερε ο κ. Σταθάκης. Τέλος, επέμεινε στη θέση ότι χρειάζεται επιπλέον «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, καθώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος το ΔΝΤ το 2013, σε έναν χρόνο από σήμερα, να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν έχει συμβεί κάτι δραματικά διαφορετικό» τόνισε.Πηγή: Express.gr 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: