Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σάλος με ερώτηση της Χρυσής Αυγής για τα νηπιαγωγεία

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012
"Δεν ζητήθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών, και δεν πρόκειται να δοθούν ακόμη και εάν ζητηθούν" σχολίασε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης, αναφορικά με το ...σάλο που προκλήθηκε μετά από επερώτηση που κατέθεσε στον ίδιο και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, κατά την οποία ζητά να μάθει πόσα είναι τα παιδιά μεταναστών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της χώρας.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Στυλιανίδης, ζητήθηκαν μόνο στατιστικά στοιχεία, δηλαδή το ποσοστό των  αλλοδαπών παιδιών που έχουν εισαχθεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κ. Παναγιώταρος ζήτησε να μάθει τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς».

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής προεκλογικά είχε δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή «θα μπει σε νοσοκομεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετάξει στο δρόμο τους ‘λαθρομετανάστες’ και τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να απέστειλε στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς της Ελλάδας κατεπείγον αίτημα, με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία των βρεφών που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι νόμιμο να ζητούνται τα ποσοστά των αλλοδαπών παιδιών που έχουν εισαχθεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όπως όμως τόνισε, δεν ζητήθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών αυτών, και δεν πρόκειται να δοθούν ακόμη και εάν ζητηθούν.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει, καθώς στην Ιεράπετρα Κρήτης οι νηπιαγωγοί αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στο υπουργείο.

Αντ' αυτού το Διοικητικό Συμβούλιο αρμόδιο για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου της Ιεράπετρας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας τονίζοντας ότι ο νόμος διασφαλίζει το δικαίωμα πρόσβασης όλων των κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Στην ίδια επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου της Ιεράπετρας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν θα «παραδώσουμε στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».ΝΟΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: