Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πιερική συμμετοχή στο "Ignite Athens" Την Πέμπτη 20/9 η παγκόσμια συνάντηση επενδυτών και φορέων της αγοράς "Ignite" στην Αθήνα


Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012  Τοπικά
Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και του Ιδρύματος Ωνάση
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί στις 20 Σεπτεμβρίου το πρώτο ελληνικό Ignite Show, έξι χρόνια μετά την παρουσία του σε 120 πόλεις του....
κόσμου.

Πρόκειται για μια παγκόσμια συνάντηση επενδυτών και φορέων της αγοράς με καινοτόμους εφευρέτες και γενικά ανθρώπους με πρωτότυπες ιδέες σε επιχειρηματικό ή και πρακτικό, δημιουργικό επίπεδο.

Σε ένα απόγευμα οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν τη δική τους πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα με 20 slides, διαμορφώνοντας μια πεντάλεπτη παρουσίαση. Μάλιστα, οι καλύτερες ιδέες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να παρουσιαστούν σε κοινό επενδυτών/χρηματοδοτών στο Global Ignite Week.

Το πρώτο ελληνικό Ignite έχει ήδη δεχθεί πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, ενώ το ενδιαφέρον είναι έντονο και από τις άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης.

Η διοργάνωση αποτελεί για πολλούς μία αποτύπωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού μέλλοντος της χώρας μας και αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Πρόκειται για μία παγκόσμια "συνεύρεση" καινοτόμων, εφευρετών, ανθρώπων με πρωτότυπες ιδέες σε επιχειρηματικό ή και πρακτικό δημιουργικό επίπεδο. Όλες εκείνες οι ιδέες που ευελπιστούν με την εφαρμογή τους να αλλάξουν τον κόσμο, να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων, να διαμορφώσουν το μέλλον και να προσδιορίσουν μια ολόκληρη γενιά, τη "γενιά της καινοτομίας".

Μια από τις είκοσι προτάσεις που επελέγησαν, (από τις 650 που τελικώς αξιολογήθηκαν) ήταν αυτή του συμπολίτη μας, δημοσιογράφου - συμβούλου επικοινωνίας Λευτέρη Μωυσιάδη, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδικασίες της εκδήλωσης.

Μέσα σε ένα απόγευμα οι ομιλητές μιλούν για όσα τους παθιάζουν και παρουσιάζουν τη δική τους, πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα με 20 slides 15 δευτερολέπτων, διαμορφώνοντας μια 5λέπτη παρουσίαση.

Και επειδή αναφερόμαστε στη "γενιά της καινοτομίας", το Ignite, ειδικά για την Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Η βιωσιμότερη ιδέα θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και στο Global Ignite Week για να παρουσιαστεί σε κοινό διεθνών επενδυτών, καθώς μία κριτική επιτροπή-με τη συνδρομή του ακροατηρίου- θα αναδείξει το νικητή.

Οι συμμετοχές για το ελληνικό Ignite ξεπερνούν κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας, το εντός και εκτός Ευρώπης, έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική διοργάνωση.

Αποτελεί για πολλούς μία αποτύπωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού μέλλοντος της χώρας μας και αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο Ignite Show της Αθήνας, ενώ πληθώρα διεθνών ιστοσελίδων θα μεταδώσει ζωντανά το event.
Προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους Claire Diaz Ortiz, Διευθύνουσα Σύμβουλος Twitter για θέματα καινοτομίας. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα στελέχη του Twitter και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου που γράφτηκε ποτέ για το Twitter (Twitter for Good: Change the World One Tweet at a Time).

Έχει χαρακτηρισθεί ως ένα από τα "100 πιο δημιουργικά στελέχη παγκοσμίως", καταλαμβάνοντας την 21η θέση, σύμφωνα με το περιοδικό Fast Company , ενώ κατέχει την 4η θέση στους "15 συναρπαστικότερους εργαζόμενους του Twitter" σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα διαδικτύου εφημερίδα Mashable. Είναι επίσης συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Hope Runs, με έδρα την Κένυα.

Tim O' Reily, Ιδρυτής της O' Reilly Media και εμπνευστής του Ignite. Θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος εκδότης βιβλίων νέων τεχνολογιών στον κόσμο και "γκουρού" της καινοτομίας.

Έχει διακριθεί διεθνώς για την προσφορά του στους τομείς του διαδικτύου και του open source. Το 1998 βραβεύθηκε με το InfoWorld's Industry Achievement Award για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και διάδοση open source εφαρμογών και συμμετέχει ως επίτιμο μέλος σε δεκάδες φορείς και οργανισμούς σχετικούς με νέες τεχνολογίες, καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Cheryl D. Miller, Ιδρυτής της Zen Digital Europe και European Director & Technology Chair του Greenlightforgirls.org. Στέλεχος με 20ετή και πλέον εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας.

Η προσφορά της για την προώθηση της τεχνολογίας και της επιστήμης στις γυναίκες έχει αναγνωρισθεί από τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρείται παγκοσμίως κορυφαία ομιλητής, σύμβουλος κα ειδικός σε θέματα που αφορούν στον ψηφιακό αναλφαβητισμό, την ψηφιακή ισότητα των δύο φύλων και των νέων.

Lucas Allen Buick, Ιδρυτής του Hipstamatic, μιας από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές η οποία μέχρι σήμερα έχει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μέλη και έχει χρησιμοποιηθεί για φωτογραφίες πρωτοσέλιδων ακόμη και από τους New York Times.

Στο Ignite Athens θα υπάρξει επίσης εκπροσώπηση υψηλού επιπέδου από φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: