Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τιμωρήθηκε με... μετάθεση για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά

Πηγή:ANT1 
 
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012
Με μία απλή μετάθεση στον Πύργο «τιμωρήθηκε» ο γιατρός που υπέγραφε τις γνωματεύσεις για τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης.
Μιλώντας στον «Βήμα FM», ο κ. Μποζίκης ....
κατήγγειλε μάλιστα πως τουλάχιστον 30 με 40 άτομα που επανεξετάστηκαν για το επίδομα τυφλότητας και κρίθηκαν τυφλοί θα έπρεπε να κοπούν εκ νέου.

«Έχω αποδείξεις ότι τουλάχιστον 30 με 40 δεν δικαιούνται επίδομα. Το σύστημα είναι σάπιο μέχρι τον πάτο», σημείωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου και πρόσθεσε πως η μοναδική τιμωρία για τον γιατρό που υπέγραφε τις γνωμοδοτήσεις για τους «μαϊμού» τυφλούς ήταν η μετάθεσή του στον Πύργο, όπου συνεχίζει κανονικά να εξετάζει ασθενείς.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επανελέγχου στον οποίο προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στον νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί.

Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: