Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πικρή πρεμιέρα, 1-2 η Σάλκε στο Καραϊσκάκη - Με το αριστερό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Champions League, καθώς ηττήθηκε 1-2 από τη Σάλκε στο Καραϊσκάκη - βίντεο

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/original_max/article/2012_09/salke_goal.png 
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 
Ανέτοιμη για παιχνίδι υψηλού επιπέδου αποδείχθηκε η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει κόντρα στη γερμανική ομάδα και ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων, όπως και πέρσι από τη .....
Μαρσέιγ.

Οι γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα κενά των ερυθρολεύκων σε μεσαία γραμμή και άμυνα, προηγήθηκαν δύο φορές με Χόβεντες και Χούντελααρ, ενώ είχαν χαμένο πέναλτι και ακυρωθέν γκολ του εξαιρετικού Κυριάκου Παπαδόπουλου.  Ο Αμπντούν είχε προσωρινά ισοφαρίσει, ωστόσο η δύναμη του κατάμεστου Καραϊσκάκη δεν ήταν αρκετή, ώστε να ρίξει στο καναβάτσο τη Σάλκε.


Εξακολουθεί να ψάχνεται ο Ολυμπιακός, που δεν είχε τρόπο να τρυπήσει τη γερμανική ομάδα και αντιμετώπισε στα μετόπισθεν μεγάλες δυσκολίες. Δύσκολο το έργο των πειραιωτών στη συνέχεια του θεσμού, η Αρσεναλ στην Αγγλία επόμενος αντίπαλος.
Δίχως ρυθμό και φαντασία ο Ολυμπιακός στο α' μέρος με τη Σάλκε, η οποία μετά τα μισά του ημιχρόνου έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Με τη δύναμη της έδρας, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και άγγιξαν το γκολ με το Μασάντο στο 5', αλλά ο Κυριάκος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Φάση, που ουσιαστικά ήταν η μοναδική κλασική ευκαιρία των ερυθρολεύκων και θα μπορούσε να αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα του αγώνα.
Οι γερμανοί σιγά σιγά έριξαν τον ρυθμό, έκλεισαν τους διαδρόμους και ανέλαβαν την κυκλοφορία της μπάλας, αρχίζοντας να απειλούν με στημένες μπάλες. Σε μία από αυτές, ο Χόβεντες άνοιξε το σκορ με το κεφάλι στο 41' και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα είχε ακυρωθεί -μάλλον λανθασμένα- γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου για φάουλ στον Μέγερι.

Γενικά η απουσία του Ιμπαγάσα ήταν εμφανέστατη, αφού ο Φουστέρ δεν τα κατάφερε σε ρόλο οργανωτή, ενώ και οι Αμπντούν, Μασάντο ήταν ανούσιοι στις πτέρυγες.
Το 20λεπτο του β' ημιχρόνου ήταν "ροκ" με συνεχείς συναισθηματικές αλλαγές. Η Σάλκε έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Μπαρνέτα στο 51' και ο Ολυμπιακός απάντησε με διπλή τεράστια ευκαιρία (57' Αμπντούν-Φουστέρ), ενώ λυτρώθηκε ένα λεπτό αργότερα.

Ο Αμπντούν με κοντινό πλασέ ισοφάρισε, βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη, αλλά τα πανηγύρια δεν κράτησαν πολύ, καθώς ο "κυνικός" Χούντελααρ στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς νίκησε τον Μέγερι δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στη Σάλκε.
Οι γερμανοί στο 62' σπατάλησαν πέναλτι με τον Χούντελααρ (το παραχώρησε ο Μανωλάς) και παρά την είσοδο του Ιμπαγάσα επικράτησαν πλήρως στη μεσαία γραμμή, εκμεταλλευόμενοι τα πολλά κενά των ερυθρολεύκων. Εβγαιναν με χαρακτηριστική άνεση στην επίθεση και ο Ζαρντίμ προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα με την είσοδο των Γκρέκο, Μήτρογλου, γυρίζοντας το σχήμα σε 4-4-2.

Οι αλλαγές του πορτογάλου δεν βοήθησαν, οι ερυθρόλευκοι με εξαίρεση την τελευταία φάση με τον Τζιμπούρ, αδυνατούσαν να απειλήσουν και η Σάλκε, που πατούσε ξεκάθαρα καλύτερα, πήρε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα το τρίποντο.

  http://www.sport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: