Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο εν ενεργεία δικαστής που μπήκε στην πολιτική πριν παραιτηθεί

Παρασκευή 04 Μαΐου 2012

dol_logoΜε ψεύδη, ανακρίβειες και επικλήσεις δικαστικών κύκλων, η εφημερίδα  «Τα ΝΕΑ» επεχείρησε χθες να εμφανίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτόν με την.. επιλογή του αρεοπαγίτη και προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαρ. Αθανασίου.
Το ανώνυμο άρθρο με τίτλο Ο Δικαστής : Έγκαιρη παραίτηση, συντάκτης του οποίου πολύ πιθανόν να είναι και ο ίδιος ο κ. Ψυχάρης (σύμφωνα με μαρτυρίες ο κ. Αθανασίου επισκεπτόταν συχνά τον Πρόεδρο του ΔΟΛ) αναφέρει:
Αντιδράσεις  σε δικαστικούς κύκλους προκάλεσε άρθρο του επίτιμου αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου σε κυριακάτικη εφημερίδα στο οποίο φωτογραφίζεται ο αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου και του χρεώνεται πειθαρχικό αδίκημα μετά την κίνησή του να πολιτευτεί μα τη ΝΔ.
Το Σύνταγμα ρητά αναφέρει ότι δικαστικοί λειτουργοί πριν θέσουν  υποψηφιότητα παραιτούνται όπως έγκαιρα έπραξε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και  Εισαγγελέων αντέτειναν ανώτατοι δικαστές. Επικαλέστηκαν μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα πρώην συναδέλφων τους (Γ. Ντεγιάννης, Β. Ρώτης και Γ. Κουβελάκης), τα ονόματα των οποίων είχαν περιληφθεί σε παλαιότετρες εκλογικές αναμετρήσεις στα ψηφοδέλτια Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και πρόσφατα, υπενθύμιζαν το ίδιο έπραξε ο τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Γιώργος Σταυρόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ενώ στη συνέχεια έγινε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.
Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι ο Χ. Αθανασίου είχε υποβάλει την παραίτησή του πριν από την επίσημη πρόταση της ΝΔ για να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.
Ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου, με το άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής «Η άλωση της Δικαιοσύνης», αναφέρεται στα πραγματικά περιστατικά και θεμελιώνει  απόλυτα με αναφορές σε συνταγματικές και νομικές διατάξεις τη διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος από τον κ. Αθανασίου.
Ας βγουν δημόσια και επώνυμα, αν υπάρχουν, δικαστές που αντέδρασαν στο άρθρο του κ. Παπανικολάου αμφισβητώντας την ορθότητα των θέσεων που υποστηρίζει.
Αποσιωπούν δε το γεγονός, ότι ο κ. Αθανασίου προεξοφλούσε εδώ και περισσότερο από  ένα χρόνο, ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και ο επόμενος  υπουργός Δικαιοσύνης.
Συμμετείχε δε σύμφωνα με δημοσιογραφικά ρεπορτάζ  και σε κομματικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας και στην Αθήνα και στη Λέσβο.
Οι επικλήσεις σε συγκεκριμένα παραδείγματα πρώην συναδέλφων τους που είχαν περιληφθεί τα ονόματά τους σε ψηφοδέλτια Επικρατείας, παραπέμπουν στο εντελώς αντίθετο από αυτό που θέλουν να καταδείξουν.
Ο Γ. Ντεγιάννης είχε ήδη αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα. Οι δε Ρώτης και Κουβελάκης είχαν παραιτηθεί αρκετά πριν ανακοινωθεί η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια Επικρατείας.
Αντίθετα ο Χαρ. Αθανασίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο τύπο και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ημέρες πριν βρισκόταν καθημερινά στον τρίτο όροφο στη Συγγρού διαπραγματευόμενος, ενώ ακόμη ήταν εν ενεργεία δικαστής.http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: