Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τα κόμματα κλιμακώνουν την ρητορική τους ώστε να διατηρήσουν δυνάμεις Τελικό ντεμαράζ προς την κάλπη

Παρασκευή 04 Μαίου 2012
Το τελικό ντεμαράζ προς την κάλπη επιχειρούν τα κόμματα κλιμακώνοντας την ρητορική τους και πολώνοντας, ώστε...
να διατηρήσουν δυνάμεις αλλά και να εμφανίσουν ελκυστικότερα τα διακυβεύματά τους στους δυσαρεστημένους και αμφιταλαντευόμενους ψηφοφόρους. Παράλληλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να ανακόψουν τις διαρροές παραδοσιακών ψηφοφόρων τους προς κόμματα που ενθαρρύνουν την ψήφο διαμαρτυρίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, που ενσαρκώνει το κόμμα της δραχμής εξυπηρετώντας τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που θα ήθελαν να εξαγοράσουν την χρεοκοπημένη Ελλάδα κοψοχρονιά. Είχε προηγηθεί η μομφή Τσίπρα ότι ο κ. Βενιζέλος είναι "πολιτικός απατεώνας".

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε από τη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς στους πολίτες, ζητώντας να επιλέξουν μεταξύ της ακυβερνησίας και μιας κυβέρνησης που μπορεί να τα αλλάξει όλα. Παρουσία του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ενωτικός, προβάλλοντας την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη για το αύριο, ενώ επεσήμανε ότι με τη σωστή πολιτική τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία θα αμβλυνθούν. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε ως προτεραιότητά του την ανακούφιση όσων υποφέρουν και την προστασία της μεσαίας τάξης. Σήμερα πραγματοποιείται η κεντρική ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο, η οποία αναμένεται να γίνει παρουσία και πάλι του Κώστα Καραμανλή.

Στο φουλ βάζουν τις μηχανές τους και τα υπόλοιπα κόμματα εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τους πολίτες να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ ώστε να είναι σταθερά απέναντι στις επιδιώξεις κάθε είδους κυβέρνησης.

"Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν ένα μόνο εφιάλτη, την κυβέρνηση της αριστεράς. Ας τους κάνουμε τον εφιάλτη πραγματικότητα", κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Φώτης Κουβέλης έκανε πρόταση συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις με όρο την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

Πολιτικές μπλόφες χαρακτήρισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι τα περί συνεργασιών.

Ο Πάνος Καμμένος προέβλεψε ότι την Κυριακή θα γίνει τσουνάμι που θα ανατρέψει τα κόμματα του Μνημονίου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία παίρνουν μήνυμα οι δύο αδιόρθωτοι, χωρίς να διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.

Την κεντρική ομιλία της στον Σπόρτινγκ πραγματοποίησε η Κοινωνική Συμφωνίακαι επέκρινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι ξέχασε τι υπέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: