Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εκτός Οικολόγων Πράσινων η Τασία Ανδρεαδάκη - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQCIYw8JPYlG8HltLLOVuoNynrJAnrOZwjQohDjOX_qTLPG3-Uj-g 

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012
Αποχωρεί από τους τους οικολόγους πράσινους η π.βουλευτής των Οικολόγων,Τασία Ανδρεαδάκη, η οποία στις πρόσφατες εκλογές πήρε 4.000 ψήφους. Σε ..ανοικτή επιστολή της, κάνει λόγο για την «δίκαιη αξίωση του κόσμου της εργασίας να ακούσει (απο τους Οικολόγους) μια θαρρετή πρόταση εξουσίας και όχι άλλες ηττοπαθείς και αυτάρεσκες φωνές διαμαρτυρίας».

Εκτός Οικολόγων Πράσινων η Τασία Ανδρεαδάκη
Η κ. Ανδρεαδάκη, δεν είχε περιληφθεί μεταξύ εκείνων που είχαν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν στα ΜΜΕ τις θέσεις του οικολογικού Κινήματος, παρά την εμπειρία της, ενώ δεν εισακούσθηκαν και φωνές που, σύμφωνα με πληροφορίες, την ήθελαν, λόγω της προηγούμενης επιτυχημένης θητείας της ως πρώτης βουλευτού του οικολογικού Κινήματος, να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Στην ανοιχτή επιστολή της η Τασία Ανδρεαδάκη αναφέρει:


«Αγαπητοί φίλοι, η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές της 6/5 μας βρίσκει όλους περίσκεπτους και προβληματισμένους, όχι μόνο για την αποτυχία των Οικολόγων Πράσινων να υπερβούν το κρίσιμο 3% , αλλά και για τα μείζονα πολιτικά αποτελέσματα που προέκυψαν από τις κάλπες και που αναμφισβήτητα είναι αφ'ενός η ηχηρή καταδίκη της απάνθρωπης και αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων και αφ'ετέρου ,δυστυχώς, το «ολίσθημα» πολλών συμπολιτών μας στην παγίδα του νεοναζιστικού ,παρακρατικού και παραστρατιωτικού μορφώματος της « Χρυσής Αυγής».

Ενόψει αυτών των γεγονότων , αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω προς εσάς , τους συντρόφους και συναγωνιστές, που δώσαμε μαζί την πρόσφατη εκλογική μάχη, τις σκέψεις και τις προτάσεις μου για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται και παράλληλα να δημοσιοποιήσω τις σκέψεις αυτές και να τις θέσω στην κρίση της κοινωνίας των πολιτών και πρωτίστως των 4.000 συμπολιτών μου που μου έδωσαν τη ψήφο τους.
Επειδή λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί ,είναι άνθρωποι της γειτονιάς με τους οποίους επι δεκαετίες συναντιόμαστε σε ωραίους μικρούς και μεγάλους αγώνες ,αλλά και μοιραζόμαστε τις αγωνίες και τα προβλήματα μιας ολοένα και πιό δύσκολης καθημερινότητας , επειδή είναι δηλαδή άνθρωποι με σάρκα και οστά με τους οποίους συνδέομαι ουσιαστικά και δεν είναι τυχαίοι τηλεθεατές που με ψήφισαν ως άλλη μία «ομιλούσα κεφαλή» των καναλιών ,γι αυτό αισθάνομαι ότι οφείλω να πω τα παρακάτω :
1. Η εκλογική αποτυχία του κόμματός μας δεν είναι βέβαια σε καμμιά περίπτωση αποτυχία ή απόρριψη από την κοινωνία των «πράσινων» ιδεών ,αλλά η απλή και ξεκάθαρη πρόταξη των προβλημάτων της επιβίωσης και η δίκαιη αξίωση του κόσμου της εργασίας να ακούσει μια θαρρετή πρόταση εξουσίας και όχι άλλες ηττοπαθείς και αυτάρεσκες φωνές διαμαρτυρίας.
2. Οι καταιγιστικές και συσσωρευμένες τα τελευταία δύο χρόνια ήττες της κοινωνίας, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν προμηνύουν τίποτα καλό. Όπου λείπει από τους ανθρώπους η ελπίδα και η προοπτική ,βρίσκει έδαφος η αντικοινωνική βία ,το τυφλό μίσος και η ανθρωποφαγία.(βλέπε Χρυσή Αυγή)
3. Η κοινωνία έχει ανάγκη για αναστύλωση του ηθικού της. Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να ξαναπιστέψει στη δύναμή του. Το βίωμα μιας νίκης ,έστω μιας μικρής συμβολικής νίκης είναι αυτή τη στιγμή ζήτημα ζωτικής σημασίας ,που μπορεί να δώσει δύναμη και έμπνευση για νέους αγώνες.
4. Οι πολιτικές δυνάμεις της οικολογίας και της αριστεράς για να δικαιώσουν τον προεκλογικό πολιτικό τους λόγο πρέπει τώρα να κάνουν ότι μπορούν για να εξασφαλίσουν την προοπτική και την ελπίδα και να ανοίξουν επι τέλους μια ρωγμή στο σημερινό καταθλιπτικό σκηνικό.
Οι παραπάνω σκέψεις ασφαλώς και με οδηγούν να θέσω εαυτόν εκτός του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων μετά και από τη σημερινή απόφαση του Έκτακτου Εκλογικού Συνέδριου και οπωσδήποτε θα είναι το κριτήριο για την όποια περαιτέρω πολιτική μου δράση».ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: