Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πρωταγωνιστές και διάττοντες αστέρες

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012
Η περίπτωση του Γ. Καρατζαφέρη, είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να αποκτήσει ..πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και πόσο εύκολα στην συνέχεια μπορεί να εξαφανιστεί.
Αν ο κ. Καρατζαφέρης είχε παραμείνει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν αποχωρούσε με αυτόν τον ανεξήγητο τρόπο, τα ποσοστά του στις εκλογές της 6ης Μαϊου θα ήταν εντελώς διαφορετικά και προφανώς πολύ μεγαλύτερα.
Επί χρόνια ο κ. Καρατζαφέρης πάλευε να ξεφύγει από την απομόνωση που τον είχαν θέσει τα άλλα κόμματα, αλλά δεν το κατόρθωνε με επικοινωνιακά τρικ όπως τα …λεμόνια που κουβαλούσε στα debates.
Το κατόρθωσε με την παρέμβασή του υπέρ του κ. Λ. Παπαδήμου στο προεδρικό μέγαρο τον περασμένο Νοέμβριο κι έγινε από την μια στιγμή στην άλλη ρυθμιστής του πολιτεύματος και κεντρικός παίχτης στο τραπέζι της πολιτικής.
Εκεί όμως έκανε και το μοιραίο λάθος. Όπως ο ποδηλάτης πέφτει από το ποδήλατο όταν πιστεύει ότι έμαθε καλά το σπορ, έτσι και στην πολιτική, κάνεις το λάθος όταν πιστεύεις ότι έγινες αλάθητος.
Μέσα σε τρεις μήνες ο κ. Καρατζαφέρης έχασε όλα τα σημαντικά στελέχη του, οι λάθος κινήσεις του τον κράτησαν εκτός βουλής, όταν μπήκαν κόμματα με ζωή μόλις μερικών εβδομάδων και τώρα οδηγείται στην καταστροφή μετά την αδέξια και υπερφίαλη διαπραγμάτευση που επιχείρησε με τον Αντ. Σαμαρά.
Ο κ. Καρατζαφέρης σβήνει σαν διάττοντας αστέρας…
Σαν πυροτέχνημα που εντυπωσιάζει στην γέννηση του, αλλά που κανείς δεν ασχολείται μόλις αρχίσει να χάνει την πρώτη λάμψη του.
Κι άλλα κόμματα είχαν στον παρελθόν την ίδια τύχη, όταν οι αρχηγοί τους πίστεψαν κάποια στιγμή ότι έγιναν σπουδαίοι.
Το παράδειγμα του κ. Καρατζαφέρη, αλλά και των άλλων κομμάτων που έσβησαν και δεν υπάρχουν, ας τα έχουν στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι οι τωρινοί πρωταγωνιστές θα είναι πάντοτε πρωταγωνιστές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: