Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Την Τετάρτη ανακοινώνει ο κ. Βενιζέλος το σχέδιο για την αναγέννηση του ΠαΣοΚ - Πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων

Την Τετάρτη ανακοινώνει ο κ. Βενιζέλος το σχέδιο για την αναγέννηση του ΠαΣοΚ


Την Τετάρτη αναμένεται να παρουσιάσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος τους άξονες του σχεδίου του για την «αναγέννηση του ΠαΣοΚ», όπως έχει προαναγγείλει, σε ...σύσκεψη που έχει συγκαλέσει με τα περιφερειακά στελέχη του κόμματος. Κάποια στοιχεία του σχεδίου αυτού παρουσίασε στην άτυπη συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τις κυρίες Άννα Διαμαντοπούλου και Φώφη Γεννηματά και τους κ.κ. Α. Λοβέρδο, Κ. Σκανδαλίδη, Μιχ. Χρυσοχοίδη και Μ. Ανδρουλάκη.

Από ότι φαίνεται παράλληλα με την επιτροπή ανασυγκρότησης του κόμματος, θα λειτουργήσει και μια άλλη επιτροπή η οποία θα προετοιμάσει το ΠαΣοΚ για ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η σύνθεση των δύο αυτών επιτροπών, όπως και το αν θα συντονίζονται από ολιγομελείς γραμματείες, παραμένουν άγνωστα. Η στελέχωση τους όμως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφενός γιατί αρκετά από τα στελέχη που δεν έχουν εκλεγεί διεκδικούν έναν ρόλο στον κομματικό μηχανισμό αφετέρου, ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να προχωρήσει με τα ίδια πρόσωπα και να μιλά για αναγέννηση του ΠαΣοΚ.

Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου, η σύνθεση της παραπάνω σύσκεψης, καθώς στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη λεγόμενη μικρή εκλογική επιτροπή συμμετείχαν και οι κ.κ. Δ. Ρέππας, Μιλτ. Παπαιωάννου, Χρ. Πρωτόπαπας και Π. Ευθυμίου.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, διευκρίνιζαν ότι επρόκειτο για μια σύσκεψη χωρίς τυπικά χαρακτηριστικά και ότι είναι πρόωρα τα σχόλια για τη συγκρότηση ενός νέου ηγετικού οργάνου. Πάντως, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ αναμένεται να συγκαλέσει και σήμερα σύσκεψη για να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ίδια ή ενδεχόμενως με ευρύτερη σύνθεση. Σε εκκρεμότητα παραμένει προς το παρόν και οι πρωτοβουλίες που ανήγγειλε για το προσκλητήριο σε άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται στον χώρο της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.

Στη σύσκεψη της Δευτέρας, πάντως, συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση που θα κατέθετε το απόγευμα ο κ. Κ. Παπούλιας περί σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Ο κ. Βενιζέλος αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το ΠαΣοΚ δεν οδηγήσει σε ναυάγιο την πιθανότητα σχηματισμού μιας τέτοιας κυβέρνησης εφόσον έχει ευρύτερη κοινοβουλευτική στήριξη, ως λύση ανάγκης στις έκτακτες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα. Η θέση αυτή αποτυπώθηκε και στη δήλωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος έπειτα από συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας.ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: