Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ηγέτες της διαίρεσης ή του πολλαπλασιασμού;

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/layout/themes/1/default/Media/Home/gnomes_fasa2.gif 

Πέμπτη 10 Μαίου 2012 
Οι παλαιοί και έμπειροι λένε ότι στα μαθηματικά της πολιτικής κυριαρχούν οι πράξεις της διαίρεσης και του πολλαπλασιασμού.
Πολύ περισσότερο μάλιστα σε... περιόδους κρίσεων και αναστατώσεων. Πράγμα που επιβεβαιώθηκε στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Τα ποσοστά των ηττημένων κομμάτων εξουσίας διαιρέθηκαν, και των νικητών της αντιπολίτευσης πολλαπλασιάσθηκαν.
Εκτιμάται ότι το αυτό μπορεί να συμβεί και στις επόμενες, επειδή οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες διατηρούνται εκρηκτικές.
Οπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν είναι απίθανο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να εκτιναχθεί από το 16% στο 32%, της Νέας Δημοκρατίας από το 18% στο 9%, του Καμένου από το 10% στο 20% και του ΠαΣοΚ από το 13% στο 3%!
Οταν οι δυναμικές δεν αλλάζουν όλα μπορούν να συμβούν. Γι' αυτό και οι απαντήσεις που καλούνται να δώσουν οι παρατάξεις της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς δεν μπορούν να είναι οι συνήθεις και οι αναμενόμενες.
Δεν θα σωθούν από τυπικά αθροίσματα και συνενώσεις αποτυχημένων ηγετίσκων. Στις μεγάλες μέρες και νύχτες της πολιτικής μόνο μεγάλοι πολιτικοί με καθαρές επιλογές και ανοιχτά μέτωπα κερδίζουν. Οι άλλοι βυθίζονται και στην καλύτερη περίπτωση απλώς διασώζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: