Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σεμινάρια κατασκευής κούκλας

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σεμινάρια κατασκευής κούκλας στο Κέντρο Ημέρας του ΨΝΠΟ  «4 εποχές»
Στο τμήμα  εργασιοθεραπείας  του  Κέντρου Ημέρας (Κ.Η.) «4 Εποχές» του ΨΝΠΟ, ξεκίνησε ο 1ος κύκλος μαθημάτων κατασκευής... κούκλας (Γαντοκούκλας /μαριονέτας) 
Ο κύκλος των μαθημάτων θα ολοκληρωθεί σε δέκα συνεδρίες διάρκειας τριών ωρών η κάθε μία, και θα γίνεται μία φορά τη βδομάδα.
Στο τμήμα αυτό, παρακολουθούν πέντε [5] μέλη του Κ.Η.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κάθε κούκλας, είναι χαρτομάζα που παράγουν οι ίδιοι, πηλός, υφάσματα, ξύλα και βίδες. Αρκετά από τα υλικά είναι επαναχρησιμοποιημένα ώστε να γίνεται και ανακύκλωση υλικών.
Οι  κούκλες είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών.
Στην επιλογή λοιπόν του θέματος αυτού, κρίθηκε ότι η εξοικείωση και η αίσθηση του παιχνιδιού, δημιουργούν ένα πρόσφορο έδαφος για ποικίλες δραστηριότητες, που καλύπτουν διαφόρους στόχους αλλά αφυπνίζουν και την ευρηματικότητα καθώς και την ανάπτυξη της φαντασίας.
Στόχος αυτών των μαθημάτων, είναι τα μέλη που ασχολούνται να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, και κατασκευάζοντας τις δικές τους κούκλες να εκφραστούν μέσα από τις διάφορες μορφές τέχνης (Εικαστικά, δραματική τέχνη, μουσική).
Υπεύθυνη του τμήματος είναι η εργασιοθεραπεύτρια κα Δήμητρα Πετρίδου.
Μετά το τέλος του κύκλου των μαθημάτων, οι κούκλες που θάχουν δημιουργηθεί, θα εκτεθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στο Κ.Η. ‘’4 Εποχές’’ που βρίσκεται επί της οδού  Εθν. Αντίστασης 51.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: