Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σε 10 μέρες περίπου θα δοθούν οι εκτάσεις 19 στρ. για αγροτική εκμετάλλευση στην Πιερία - 5 οι νέοι αγρότες που θα κάνουν χρήση του προγράμματος

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 Τοπικά

Μόλις 19 είναι τα στρέμματα που αφορούν την αγροτική εκμετάλλευση που προορίζονται για να δοθούν σε νέους αγρότες στην ...
Πιερία και μόλις πέντε είναι οι αγρότες οι οποίοι θα κάνουν χρήση του προγράμματος.
Συνολικά 292 στρέμματα αγροτικής γης, έχουν επιλεγεί για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μόνο που από αυτά τα 273 είναι αποκλειστικά για κτηνοτροφική εκμετάλλευση και όχι για καλλιέργεια, όπως επεσήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσιμήτρης, στο πλαίσιο της συνέντευξη για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η έλλειψη στα περισσότερα από αυτά αρδευτικών υποδομών αλλά και δρόμων πρόσβασης μείωσε το ενδιαφέρον των νέων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία και τελικώς από τις αιτήσεις που έγιναν στο αρμόδιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μόνο 5 είναι οι νέοι αγρότες που θα κάνουν χρήση του προγράμματος, ενώ όπως ειπώθηκε αρχικά το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική.
Η Αντιπεριφερειάρχης
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά. "Αυτό που θέλω να επισημανθεί είναι η ιδιαιτερότητα και η επιλογή των συγκεκριμένων εκτάσεων, κάτω από ποιο καθεστώς επιλέγονται και σε προβλήματα που υπάρχουν όχι με τον αποχαρακτηρισμό, αλλά με την έλλειψη δρόμων και υποδομών", ανέφερε η κ. Μαυρίδου.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι σε περίπου 10 ημέρες θα δοθούν οι εκτάσεις στους νέους αγρότες και υπογράμμισε ότι κάθε δράση που δίνει κίνητρα στους νέους ανθρώπους είναι θετική.
Ο κ. Τσιμήτρης
Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της μίσθωσης της αγροτικής γης και οι πέντε νέοι αγρότες θα πάρουν τα κομμάτια που τους αναλογούν, σύμφωνα με τη διανομή που έγινε.
Ο κ. Τσιμήτρης σημείωσε ότι υπάρχει ένας προβληματισμός καθώς δόθηκε έμφαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δίνονται μεγάλες εκτάσεις στους αγρότες και για αυτό επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση.
"Δεν είναι δυνατόν σε ολόκληρη Πιερία να δίνονται σε πέντε αγρότες μόνο και να λέμε ότι δίνουμε γη", ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο περιφερειακός σύμβουλος έκανε λόγο για προβληματικά χωράφια, εννοώντας ότι δεν έχουν νερό και δρόμο πρόσβασης, αλλά και ότι σε κάποια που αναμένεται να δοθούν σε δεύτερη φάση του προγράμματος θα υπάρχει πρόβλημα με τον αποχαρακτηρισμό τους, καθώς είναι δηλωμένα ως δασικές εκτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: