Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Το μοναστήρι της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» στο Βέρμιο και την ΕΥΞΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ επισκέφτηκε η «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012
Προσκυνηματική – εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 ο Ποντιακός Σύλλογος  Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ».
 Μέλη και φίλου του συλλόγου βρέθηκαν στην.. Ιερά Μονή της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» στο Βέρμιο, όπου εκκλησιάστηκαν, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο με τα κειμήλια από τον Ιστορικό Πόντο, συνομίλησαν και ενημερώθηκαν από τον ηγούμενο Σεραφείμ. Ακολούθως η αποστολή επισκέφτηκε στην πόλη της Νάουσας, την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ των Ποντίων, όπου την υποδέχθηκε εγκάρδια ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο. Οι επισκέπτες με πολύ ενδιαφέρον γνώρισαν το πνευματικό κέντρο, τους άρτιους χώρους και τις πολυποίκιλες δράσεις των Ποντίων Ναουσαίων.   Ξεχωριστή πραγματικά στιγμή απετέλεσε η ξενάγηση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, όπου φυλάσσονται οι σπάνιας αξίας και εξαιρετικού περιεχομένου και ομορφιάς, 1.000 και πλέον τόμοι, ότι απέμεινε από τους 5.000 τόμους του περίφημου Φροντιστηρίου της Αργυρουπόλης του Πόντου. Πρόκειται για ένα υλικό τεράστιας πνευματικής και θρησκευτικής αξίας και εθνικής κυριολεκτικά σημασίας, που γίνεται μεγάλος αγώνας να διασωθεί και πρέπει οπωσδήποτε να διασωθεί. Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων αντάλλαξαν δώρα και έδωσαν υπόσχεση φιλίας και συνεργασίας στο μέλλον.
Από την εκδρομή δεν έλλειψε φυσικά προς το απομεσήμερο, το ταβερνάκι, το κρασί, το γλέντι και ο χορός υπό τους ήχους της λύρας του Χρήστου Ιωαννίδη.
Το διοικητικό συμβούλιο της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης ευχαριστεί θερμά τους εκδρομείς για τη συμμετοχή τους, τον ηγούμενο ΣΕΡΑΦΕΙΜ και την ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΝΑΟΥΣΑΣ για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία καθώς επίσης το πρακτορείο τουρισμού Complete Travel και συγκεκριμένα τον κ. Σεράφη για την άψογη συνεργασία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: