Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Αντάρτικο» με άρωμα… Πιερίας - «Κατά» και «παρών» στα επίμαχα άρθρα του πολυνοσμοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν και οι βουλευτές της Πιερίας

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/2e2c1711fe12b24ae23d95c35bfd21c2_L.jpg 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012
Περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα σε αυτούς και οι βουλευτές του κόμματος στην Πιερία, καταψήφισαν  ή δήλωσαν «παρών» κατά..
την ονομαστική ψηφοφορία επί των 11 επίμαχων άρθρων του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, δημιουργώντας τριγμούς στην κοινωνική συνοχή της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αμοιρίδης καταψήφισε το άρθρο 6 που αφορά σε διάταξη για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων και το άρθρο 24 για περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όσους παίρνουν σύνταξη και είναι κάτω των 60. Ωστόσο υπερψήφισε το άρθρο 29, την επίμαχη τροπολογία Λοβέρδου δηλαδή, η οποία εν τέλει δεν πέρασε και η οποία αφορά στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.
«Όχι» σε όλα τα (επίμαχα) άρθρα είπε ο Θανάσης Παπαγεωργίου ενώ η Μαρία Μίχου καταψήφισε το άρθρο για τους δικηγόρους και ήταν ανάμεσα στους 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το άρθρο 7 για τη δημιουργία ταμείου αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας. Επίσης καταψήφισε το άρθρο 24. Παρούσα δήλωσε στα άρθρα 28 και 29 (τροπολογία Λοβέρδου).
Όσον αφορά τους βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσαν παρών στο άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Ο κ. Κουκοδήμος δήλωσε «παρών» και στο άρθρο 24 για τους συνταξιούχους ενώ καταψήφισε τη διάταξη που αφορά στο άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος.
Προβληματισμένος ο Παπαδήμος
Προβληματισμένο εμφανίζουν οι τελευταίες πληροφορίες τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο οποίος βλέπει τη διαφαινόμενη διάσπαση στο εσωτερικό της κυβέρνησής του. Το «αντάρτικο» στη Βουλή (βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ δήλωσαν "παρών" ή καταψήφισαν άρθρα, βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, βουλευτές του ΛΑΟΣ καταψήφισαν) θεωρείται μήνυμα προς την κυβέρνηση εν όψει της κατάθεσης για ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, που θα συνοδευτεί από τη λήψη μέτρων που αφορούν κυρίως τα εργασιακά.
Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει αποφασισμένος να επαναφέρει την επίμαχη τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων στη βουλή ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του «η καταψήφιση της διάταξης για τα φαρμακεία δεν σχετίζεται με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ». 

ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: