Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στον πυρετό της τρόικας - «Αναίμακτα» φαίνεται να περνά το πολυνομοσχέδιο

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012
Αρχίζει η τελική φάση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα, που θα οδηγήσει στη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας και στην εκταμίευση των 89 δισ. ευρώ. Ηδη η υπόθεση του PSI, του.. κουρέματος των ελληνικών ομολόγων ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα όπως δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετείχε σε συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με τη συμμετοχή του διαπραγματευτή Τσαρλς Νταλάρα.
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση προχωρεί στην προετοιμασία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Χωρίς αντιρρήσεις πέρασε από το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο αναπτυξιακός νόμος.

 Παράλληλα, παρεμβαίνοντας στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητήθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου «πρέπει να ψηφισθεί από την Εθνική Αντιπροσωπεία μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, διότι από την επόμενη μέρα (Παρασκευή 20 Ιανουαρίου) αρχίζει η τελική φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα».
«Η χώρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «αναγκάζεται να λάβει μια σειρά από επείγοντα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».
Επί της αρχής του νομοσχεδίου συντάχθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, μολονότι έθεσε σειρά ενστάσεων, ενώ κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου να δώσει διευκρινίσεις για τη σύσταση δικηγορικών εταιρειών, καθώς και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών τύπου Airbus της Ολυμπιακής.
Επιφυλάξεις για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Κιλτίδης, ο οποίος τόνισε ότι «η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση δεν σημαίνει αλλοτρίωση των ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων», ενώ σε επιμέρους θέματα διαφώνησαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Κατρίνης και Κ. Καρτάλης. 

ΝΕΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΘΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: