Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αμεση αλλαγή ηγεσίας ζητούν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ

Αμεση αλλαγή ηγεσίας ζητούν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚΠαρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 

«Καθαρή λύση άμεσα στο θέμα της ηγεσίας», ζητούν, με επιστολή τους προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την πρωτοβουλία είχαν οι κοινοβουλευτικοί ..
εκπρόσωποι του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου και Χρήστος Πρωτόπαπας και συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Δ. Κουσελάς, Ν. Αλευράς και η Ελπίδα Τσουρή.

Αμεση αλλαγή ηγεσίας ζητούν 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Παράλληλα με την επιστολή και ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος, το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος ο Στέφανος Τζουμάκας.
Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, κάλεσε με δική του πρωτοβουλία τους πολιτικούς στυντάκτες αύριο το πρωί, στη Βουλή, προκειμένου να τους κάνει ενημέρωση ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου.
"Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, και για διευθετήσεις κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να προσδιορίσει άμεσα και κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ", αναφέρουν οι 20 βουλετές στην επιστολή.
Απευθυνόμενοι στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν τα εξής:
"Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος πρέπει να πάρουν τον λόγο τόσο για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν όσο και για την επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με δημοκρατικές διαδικασίες.Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει άμεσα σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού. Μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πιστοποιήσει ότι διατηρεί πάντα τα χαρακτηριστικά του Κινήματος και όχι του φθίνοντος κόμματος-μηχανισμού".

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:


"Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο και ο ελληνικός λαός σε οριακές συνθήκες.
Πρώτιστο χρέος μας είναι η σταθεροποίηση της χώρας μέσω της ουσιαστικής στήριξης των προσπαθειών της Κυβέρνησης Παπαδήμου.
Παράλληλα όμως, εμείς οι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το γεγονός ότι οι σχέσεις της παράταξής μας με την ελληνική κοινωνία έχουν κλονισθεί, με αποτέλεσμα τον υπαρκτό κίνδυνο περιθωριοποίησης και απαξίωσής της μετά από ένα πρωτόγνωρο εκλογικό αποτέλεσμα στην μεταπολιτευτική περίοδο.
Η παρατεινόμενη αμηχανία, το τέλμα στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης Παπαδήμου, όσο και στο εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια την υπόσταση και προοπτική της παράταξης.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση κανείς δεν μπορεί να σιωπά, ούτε να ελίσσεται με εσωκομματικές σκοπιμότητες, ενώ επιβάλλονται ΚΑΙΡΙΕΣ και ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ:
Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου που συγκαλείται, να διασφαλίσουν ότι:
1. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ΠΛΗΡΗ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της πρόσφατης Κυβερνητικής του θητείας, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς συγκαλύψεις και χωρίς μηδενισμούς.
Επιβάλλεται να αναληφθούν οι ευθύνες, έτσι ώστε, μέσα από την δίκαιη κριτική και την ανοιχτή αυτοκριτική να αποκατασταθούν οι τραυματισμένοι δεσμοί εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με την Ελληνική Κοινωνία.
2. Την επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Ενός προγράμματος που θα μας επανασυνδέσει με τις αρχές της παράταξής μας, αποκαθιστώντας τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που τραυματίσαμε.
Ενός προγράμματος που θα μας εναρμονίσει με τις αναγκαίες βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας, θα προωθεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και θα αξιοποιεί για την ανάπτυξη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Που θα προωθεί, τέλος, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος.
3. Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα, στο θέμα της ηγεσίας.
Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, και για διευθετήσεις κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να προσδιορίσει άμεσα και κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ.
Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος πρέπει να πάρουν τον λόγο τόσο για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν όσο και για την επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με δημοκρατικές διαδικασίες.
Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει άμεσα σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού.
Μόνο έτσι το ΠΑΣΟΚ θα πιστοποιήσει ότι διατηρεί πάντα τα χαρακτηριστικά του Κινήματος και όχι του φθίνοντος κόμματος-μηχανισμού".

Την επιστολή υπογράφουν οι Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Αλευράς Νάσος, Αρβανιτίδης Γεώργιος, Βαρδίκος Πυθαγόρας, Βλατής Ιωάννης, Βούρος Ιωάννης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Ευθυμίου Πέτρος, Καρύδης Δημήτριος, Κατρίνης Μιχαήλ, Κεδίκογλου Συμεών, Κουσελάς Δημήτριος, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μοσχόπουλος Σπύρος, Ντόλιος Γεώργιος, Παντούλας Μιχαήλ, Πρωτόπαπας Χρήστος, Στασινός Παύλος και Τσουρή Ελπίδα. ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: