Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή απόγνωσης - αγανάκτησης και θυμού από τους εργαζόμενους της Bestend

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/giannikos-kostas-alter-poios-einai-660.jpg 

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 
Δεν έχουμε να πληρώσουμε τα δίδακτρα των παιδιών μας, μας διώχνουν από το σπίτι που μένουμε, δεν μπορούμε να αντικρίσουμε στα μάτια τις γυναίκες μας, μας...
συντηρούν φίλοι και συγγενείς, έχουμε φτάσει στο κατώτερο σημείο που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος εξαιτίας ενός παχύδερμου που ακούει στο όνομα Γιαννίκος!
Μας υποσχέθηκε ʽδουλεύετε για το καλό της εταιρείας και θα κάνω ότι μπορώ για εσάςʼ. Αποδείχτηκε ότι δεν έκανε τον κόπο εδώ και σχεδόν 2 χρόνια να πληρώνει τις εισφορές μας στα ταμεία μας. Ρε ξεφτιλισμένε Γιαννίκο πριν από 18 και 20 μήνες είχες κρίση; Ρε ανθρωπόμορφο γουρούνι πριν από 18 μήνες λίγα έβγαζες από τον Επενδυτή και από το Tivo; Όχι βέβαια. Έβγαζες τρελά λεφτά τα οποία τα μάζευες για να τα κάνεις καταθέσεις και σπίτια για τα παιδιά τα δικά σου και τη γυναίκα σου.
Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, τώρα που ξεκινήσαμε απεργία για να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας, τώρα που οι δικηγόροι μας ετοιμάζονται να κάνουν κατασχέσεις στα έσοδα που έχει να παίρνει το Tivo και ο Επενδυτής από την επαρχία τώρα αυτό το κάθαρμα που θέλει να λέγεται άνθρωπος εκκαθαρίζει την εταιρεία και ετοιμάζεται να φτιάξει άλλη με ποιους; Με τους ίδιους μας τους συναδέλφους. Κι όμως βρέθηκαν προδότες κουκουλοφόροι ανάμεσά μας που βοήθησαν τον Γιαννίκο κρυφά και κάτω από τη μύτη μας να βγάλει το Tivi στα περίπτερα και να συνεχίσει το πάρτι πάνω στις πλάτες μας.
Δηλώνουμε ευθέως εάν ξανατολμήσουν αυτοί οι «συνάδελφοι» να βοηθήσουν τον Γιαννίκο για να βγάλει το εμετικό μαϊμού περιοδικό στο περίπτερο θα γίνει χαμός. Θα χυθεί αίμα. Όποιοι παίξουν πάνω στα δεδουλευμένα μας και τον αγώνα μας θα έχουν να κάνουν μαζί μας. Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε τη δουλειά μας και το συμφέρον μας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να σταματήσουμε την όποια έκδοση του Γιαννίκου και τον όποιο απεργοσπαστικό μηχανισμό ετοιμάζει. Το Tivo, ο Επενδυτής κι όλα τα υπόλοιπα περιοδικά της εταιρείας μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη αλλά και να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δεν πρόκειται να βγουν στο περίπτερο. Γιαννίκο, αν νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις με τις τύχες μας και το ψωμί των παιδιών μας είσαι γελασμένος. Γιαννίκο αν νομίζεις πως έτσι χαλαρά θα ξαναφτιάξεις τα περιοδικά με ξεφτιλισμένους και πουλημένους εργαζόμενους της εταιρείας είσαι γελασμένος. Όσο για εσάς συνάδελφοι που τώρα ξέρουμε βεβαίως ποιοι είστε αν τολμάτε ξανακάντε το ίδιο που κάνατε την περασμένη εβδομάδα. Πόσο θα κρύβεστε; Όσο για την Τυποεκδοτική και την Ευρώπη που διακινούν και εκδίδουν το περιοδικό του Γιαννίκου με αυτούς θα λογαριαστούμε όταν έρθει η ώρα. 
Maria Pappa [mpappaki20@gmail.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια: