Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Για το κύπελλο Ελλάδας ΑΕ Ποντίων - Skoda Ξάνθη 0-2 -Έχασε την πρόκριση, κέρδισε την εκτίμηση - Τιμήθηκαν Πανόπουλος και Κώστας Κωνσταντινίδης


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 Αθλητισμός
Όχι απλά αξιοπρεπής, αλλά εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της αε Ποντίων στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Skoda Ξάνθη αν και ηττήθηκε με 0-2 τέρματα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ..
Πόντιοι έπαιξαν σαν ίσος προς ίσον και αν δινόταν το πέναλτι, ίσως να έφευγε στο ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ.
Το γκολ που δέχτηκε ήταν το αποτέλεσμα ενός λάθους τριών παικτών της και όχι μια καλή ενέργεια της Ξάνθης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη ήταν καλύτερη και πετυχαίνοντας άλλο ένα τέρμα πήρε δίκαια τη νίκη - πρόκριση.
Η εικόνα της ΑΕ Ποντίων ήταν πολύ καλή και έδειξε ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Φάσεις και γκολ
Στο 11' λεπτό από κόρνερ του Μουρατίδη ο Χασιώτης κέρδισε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε τη πλάτη αμυντικού πήρε πορεία προς τα δίχτυα και την τελευταία στιγμή ο Νταρμπιόν σαν από μηχανής Θεός απέκρουσε σώζοντας βέβαιο γκολ.
Στο 29' ο Σουάνης βγήκε πίσω από τους αμυντικούς των Ποντίων μόνος με τον Κελπέκης πλάσαρε αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας απέκρουσε με τα πόδια σώζοντας και αυτός.
Στο 35' ο Βάλλας κράτησε σχεδόν μέσα στην μικρή περιοχή τον Μουρατίδη, είχαμε διαμαρτυρίες για πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται.
Στο 40' ασυνεννοησία του κεντρικού δίδυμου των Ποντίων και του τερματοφύλακα επωφελήθηκε ο Καζάκης "τσίμπησε" τη μπάλα, την πέρασε πάνω από τον Κελπέκη και στη συνέχεια με κεφαλιά την έστειλε στην κενή εστία γράφοντας το 0-1.
Στο 52' ο Περέιρα από πολύ καλή θέση σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 55' δυνατό σουτ του Καζάκη μόλις άουτ.
Στο 59' μετά από σέντρα του Χιντζίδη ο Μουρατίδης από καλή θέση έπιασε ωραία κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 69' η Ξάνθη σιγουρεύει τη νίκη της με το γκολ που πέτυχε με σουτ ο Βασιλακάκης και έγινε το 0-2.
Στο 77' πολύ ωραίο σουτ του Χιτζίδη έφυγε ελάχιστα άουτ.
Διαιτητής του αγώνα ο κ. Καλόπουλος από τη Θεσσαλονίκη με βοηθούς τον κ. Δημόπουλος από την Θεσσαλονίκη, Σίπκα από την Πέλλα. Τέταρτος διαιτητής ο Ζαχαριάδης από τη Θεσσαλονίκη.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσαν ο Πετράκος της ΑΕ Ποντίων και Σταθάκης και Καζάκης της Ξάνθης.
Οι συνθέσεις
Πόντιοι Κατερίνης (Λεωνίδας Μπίλης)
Κελπέκης, Γούλας, Χιτζίδης, Δεληζήσης, Χασιώτης, Τροΐρης, Πετράκος (46' Κυβρακίδης), Σαπάνης (69' Χιονίδης), Τσιτλακίδης, Μουρατίδης, Πέντσας (59' Κωνσταντινίδης).
Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης)
Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σταθάκης, Φλίσκας, Νταρμπιόν, Περέιρα (83' Αλτιπαρμακόφσκι), Βλαχοδήμος (61' Πόι), Καζάκης, Σουάνης (67' Βασιλακάκης).
Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στην κοινή συνέντευξη τύπου στην οποία προλόγισε και διηύθυνε η υπεύθυνη του γραφείου τύπου της ΑΕ Ποντίων η Διονυσία Μελίστα πρώτος μίλησε ο προπονητής της Ξάνθης και είπε:
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προπονητής της Ξάνθης: "Ήξερα ότι οι Πόντιοι θα ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος"
"Ήθελα να πάρουμε την πρόκριση πετύχαμε το στόχο μας και βλέπουμε μπροστά.
Δεν περιμέναμε ότι θα ήταν εύκολο παρότι μας χωρίζουν δύο κατηγορίες και ξέραμε ότι είναι μία καλή ομάδα. Την είχαμε δει σε δύο - τρία παιχνίδια και αυτό νομίζω φάνηκε και στο γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος δεν μας επέτρεψε να φανεί η ποιότητά μας περισσότερο στη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου.
Αυτό που έχει σημασία για μας είναι η πρόκριση και ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και δώσαμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά να παίζουν σε επίσημο παιχνίδι.
Η χρονιά για εμάς τελειώνει με καλό τρόπο, με συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και πρόκριση στο κύπελλο. Ευκαιρία να ξεκουραστούμε ψυχολογικά, όχι σωματικά αυτές τις ημέρες για να μπούμε πιο δυνατά στη νέα χρονιά.
Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα των Ποντίων καλή συνέχεια και είμαι σίγουρος ότι με δουλειά που γίνεται και με την ποιότητα που έχει, θ' αλλάξει κατηγορία κάτι που εύχομαι ολόψυχα.
Εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα και για τις γιορτές, υγεία και ν' αγαπάμε το ποδόσφαιρο γιατί είναι ωραίο άθλημα και αυτά που βλέπουμε το πληγώνουν. Είδα ένα παιδάκι που έκλεγε και έλεγε να φύγει και αν το στιγμιότυπο αυτό το έπιαναν οι κάμερες θα έβλεπε ο κόσμος πόσο κακό κάνουν αυτά στο ποδόσφαιρο".
Λεωνίδας Μπίλης, προπονητής ΑΕ Ποντίων: "Ένα λάθος του διαιτητή και ένα δικό μας άλλαξαν τις ισορροπίες"
"Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί εκτός από τις κατηγορίες που μας χώριζαν με την Ξάνθη είναι γνωστή και για την προσφορά της στο ποδόσφαιρο, αφού παράγει ποδοσφαιριστές που πολύ συχνά φοράνε και τη φανέλα με το εθνόσημο.
Εκτός από αυτά είναι και μία φορμαρισμένη ομάδα και γι' αυτό οι παίκτες υπερέβαλλαν εαυτούς για να κοντράρουν αυτή την ομάδα.
Παρόλα αυτά οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν και στην ταχύτητα, αλλά και προσπάθησαν να παίξουν δημιουργικό και όχι παθητικό ποδόσφαιρο.
Κοιτάξαμε τους αντιπάλους στα μάτια, έκανα το δικό τους παιχνίδι, αλλά ήταν άτυχοι.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών. Ένα λάθος του διαιτητή, που πιστεύω στην τηλεόραση φάνηκε ότι ήταν πέναλτι, διαδέχτηκε ένα δικό μας λάθος και έγινε το 0-1. και μετά το 0-1 προσπαθήσαμε να βγούμε στην επίθεση και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Είχαμε από στημένες φάσεις δύο - τρεις περιπτώσεις. Μετά το δεύτερο γκολ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.
Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και στο συνάδελφο προπονητή για τον οποίο δε χρειάζεται να πω εγώ για την αξία του γιατί είναι κάτι που φαίνεται από τις ομάδες που δούλεψε και έχουν όλες τη δική του ταυτότητα που φαίνεται στο γήπεδο.
Από κει και πέρα κοιτάμε μπροστά τώρα μάλιστα που γνωρίζω και το υλικό της ομάδας. Πιστεύω ότι με μία - δύο προσθήκες θα έχουμε αυτό το ρυθμό".
Τιμήθηκαν Πανόπουλος και Κώστας Κωνσταντινίδης
21.12.2011


Στην ανάπαυλα του πρώτη ημιχρόνου η ΑΕ Ποντίων τίμησε το Χρήστο Πανόπουλο, μεγαλομέτοχο της Ξάνθης για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τον Κώστα Κωνσταντινίδη, τεχνικό σύμβουλο της Ξάνθης και πρώην ποδοσφαιριστή του Πιερικού για το πέρασμά του από την Κατερίνη.
Την πλακέτα για το Χρήστο Πανόπουλο παρέλαβε ο πρόεδρος της Ξάνθης κ. Πιαλόγλου και την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης.

Στον Κώστα Κωνσταντινίδη την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΑΕ Ποντίων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: