Βροχές, καταιγίδες και χιόνια από το απόγευμα


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στην Αθήνα προβλέπονται ..αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πέσουν χιόνια τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά του νομού.
Στην Αττική προβλέπονται σήμερα αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Αρχικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη.
Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Το θερμόμετρο θα δείξει από μηδέν έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Κακοκαιρία θα επικρατήσει και αύριο με βροχές, καταιγίδες, χιόνια σε όλα τα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές, αρχικά της δυτικής Μακεδονίας και βαθμιαία και της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Θράκης και από το βράδυ της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Το βράδυ, ωστόσο, στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βοριάδες και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ.
Βαθμιαία όμως και μέχρι το βράδυ οι νότιοι άνεμοι θα περιοριστούν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν βοριάδες που πιθανώς πρόσκαιρα στα πελάγη να φθάσουν τα 9 μποφόρ. ΝΕΑ