Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη στη Μέριμνα Παιδιού και στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου - Από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 Τοπικά

Με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο
Επισκέψεις, εκπαιδευτικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και στην..
Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Τόνα Σωτήριο, τον υποδιευθυντή κ. Τσακιρίδη Κώστα, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και μια αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών.

Αφορμή των επισκέψεων στάθηκε το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι το περασμένο Σάββατο στην σχολική κοινότητα όπου εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής, στολίδια και χειροτεχνήματα, όλα δημιουργίες των μαθητών.

Τα έργα που διατέθηκαν απέφεραν ένα ποσό το οποίο διατέθηκε για την αγορά γραφικής ύλης και εκπαιδευτικών παιχνιδιών στην Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων η Μέριμνα Παιδιού όπου οι μαθητές αρχικά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στη συνέχεια έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χάρισαν δώρα στα παιδιά.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τσάρδας Νίκος:

«Σκοπός μας είναι αφενός να ενισχύσουμε δομές της τοπικής κοινωνίας όπως είναι η Μέριμνα του Παιδιού οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αυτή την εποχή και αφετέρου να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές του σχολείου μας ώστε να μάθουν να προσφέρουν βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη τις γιορτινές αυτές μέρες».

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο τμήμα αιμοδοσίας και ενημερώθηκαν για τη σημασία του εθελοντή αιμοδότη καθώς επίσης και για θέματα που άπτονται της έννοιας της αιμοδοσίας.

Κατόπιν επισκέφθηκαν την Παιδιατρική Πτέρυγα, όπου, αφού έψαλλαν τα κάλαντα, πρόσφεραν δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η Διεύθυνση του σχολείου πρόσφερε βιβλία παιδικής λογοτεχνίας στην Παιδιατρική Κλινική προκειμένου να συμβάλλει στον εμπλουτισμό της νεοϊδρυθείσας παιδικής βιβλιοθήκης με σκοπό να απαλύνει το χρόνο της νοσηλείας των μικρών ασθενών.

Τέλος μετά από πρόκληση του νοσοκομείου ο Σύλλογος, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές παραβρέθηκαν στην τελετή παρουσίασης της γενικής και παιδικής βιβλιοθήκης που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Κατόπιν κλήθηκε ο Δ/ντής κ. Τόνας ο οποίος συγκινημένος απηύθυνε χαιρετισμό εξάροντας το έργο της διοίκησης του νοσοκομείου και ιδιαίτερα της κυρίας Μίνας Παπανικολάου, πρωτεργάτιδας της δημιουργηθείσας βιβλιοθήκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: