Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση αναζητά τον βηματισμό της - Ενεργοποίηση και ουσιαστική στήριξη ζήτησε ο Παπαδήμος από το υπουργικό συμβούλιο


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011
Την ώρα που η τρόικα συναντάται με την πολιτική ηγεσία, ψάχνοντας για νέα μέτρα και ενώ ..
διεξάγεται η πιο σκληρή διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση, η κυβέρνηση αναζητά το βηματισμό της, προκειμένου να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να εκπληρώσει.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζητά ενεργοποίηση και ουσιαστική στήριξη, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της.

Ο κ. Παπαδήμος έστειλε σαφή μηνύματα στους υπουργούς του προς αυτή την κατεύθυνση και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ στις 7 το απόγευμα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η τρόικα ζητά σκληρά μέτρα με μειώσεις μισθών, ευέλικτες μορφές εργασίας και απολύσεις στο Δημόσιο, ώστε να καταφέρει η χώρα μας να τηρήσει τα υπεσχημένα και για να τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τους επικεφαλής, οι οποίοι σήμερα Παρασκευή θα έχουν εκ νέου συνάντηση τόσο μαζί του όσο και με τον πρωθυπουργό.

"Η κυβέρνηση συνεργασίας θα κάνει το καθήκον της. Οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν πιστεύω ότι επίσης θα κάνουν το καθήκον τους", τόνισε ο κ. Παπαδήμος στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι "σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε γίνει επανάσταση αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στις 8.30 το βράδυ μίλησε στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο "Η ώρα της ελληνικής οικονομίας" που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: