Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.. σε ποσοστά του 1974.. οι ευθύνες όλων των "εξουσιαζόντων στελεχών".... που πρέπει να πάνε σπίτια τους... του Δημ.Καλαϊτζή

 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011
Το ΠΑΣΟΚ έφτασε δημοσκοπικά σε ποσοστά επιπέδου 1974 και οι "δελφίνοι" ερίζουν για την καρέκλα.Μόνο που ξεχνούν ότι η καρέκλα, πρέπει να έχει και "βάση".
- Μπορούν να μας πούν όλοι...
αυτοί (κάποιοι νεόκοποι ΠΑΣΟΚΟΙ), ποιός φταίει για το κατάντημα του ΠΑΣΟΚ;
- Μήπως θέλουν να πείσουν τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ότι φταίει μόνο Γιώργος Παπανδρέου;
- Μήπως νομίζουν ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (όσοι έμειναν ακόμη) δέν μπορούν να ξεχωρίσουν και να κατανείμουν τις ευθύνες εκεί που πρέπει;Ας τολμήσουν κάποιοι να προσφύγουν στη βάση και θα εισπράξουν τα επιχείρια.
- Ολα αυτά τα χρόνια, με διλήμματα και ψυχολογικά τρίκ, κρατούσαν κάποιοι τον δημοκρατικό λαό, δέσμιο,άβουλο, αφωνο, να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα (εκσυγχρονιστές κλπ), να βλέπει τον ιδεολογικό αξοστρακισμό του κόμματος και δέν μιλούσε.
Ομως τώρα, όπου σταθεί κανείς και μιλήσει με ΠΑΣΟΚΟΥΣ ακούει τα ίδια πράγματα.Δηλαδή, αναθέματα κατά όλων εκείνων των πρωτοκλασάτων, που επι χρόνια με τη στάση τους κατάφεραν να διαλύσουν τον κομματικό οργανωτικό προοδευτικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και να ασχολούνται με τις "ημέτερες" καρέκλες των ιδίων και των παρατρεχάμενών τους.
- Αυτή η πρακτική διαφέρει σε τίποτε απο τη δεξιά;Προσδίδει σε κάποιον τη σοσιαλιστική νοοτροποία και κουλτούρα;Οχι βέβαια.
- Το ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο δείχνει ότι έχει χάσει (προσωρινά έστω) την επαφή με τα κοινωνικά στρώμματα που ενέπνευσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και που στήριξαν όλο αυτό το εγχείρημα μετά την μεταπολίτευση.
Αυτή η γεννιά των πολιτικών που ήταν στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, απέδειξε (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) ότι ήταν ανίκανη να συνεχίσει το σοσιαλιστικό εγχείρημα, έντάχθηκαν στο σύστημα της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης "μαυρίλας", λειτούργησαν "ομοίως" και όλα αυτά χάριν "της προσωπικής πολιτικής ανάδειξης και επιβίωσης".
Κανείς τους δέν σκέφτηκε τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που τους στήριζε.Κανείς δέν σκέφτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αγκαλιάσει "κεντρώους", "αριστερούς", δημοκράτες πολίτες που εμνεύστηκαν απο τις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, όχι απο "ιδιοτροπία", αλλά απο "πίστη" σε άλλο κοινωνικό μοντέλο και όχι του "καχέκτυπου αντιγράφου του νεοφιλελευθερισμού".
- ΤΟ ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ, που να φτάσει "μέχρι το μεδούλι" αυτών των καρεκλοκένταυρων.Χρειάζεται ο ίδιος ο δημοκράτης πολίτης, η νέα γεννιά, να ξεσηκωθούν να πάρουν στα χέρια τους τη δημοκρατική παράταξη, να αποδείξουν ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα για ένα άλλο μοντέλο κοινωνίας, με κέντρο τον άνθρωπο και όχι τα νούμερα.
Το ΠΑΣΟΚ (παρά την κρίση) αποτελεί τον κύριο κορμό έκφρασης όλων εκείνων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και του σοσιαλισμού και ώς τέτοιο υπάρχει η αναγκαιότητα, να ανανεωθεί, να εμπλουτιστεί με νέο αίμα πολιτικών προσώπων, που θα δώσουν ελπίδα ενός νέου ξεκινήματος, αφού τα πρόσωπα του διαλυμμένου πολιτικού συστήματος (στο οποίο σαφώς και ανήκουν και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ) δέν εμπνέουν πλέον.
Για να πετύχει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να "πάρουν πρωτοβουλίες" αρκετοί δημοκράτες πολίτες, να αφήσουν τον ωχαδελφισμό και να στείλουν σπίτια τους όλους αυτούς που έχουν πληγώσει τον λαό, όλους αυτούς που κατηγορούνται και όχι αδίκως, γι αυτή την κρίση.
του Δημ.Καλαϊτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: