Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: Η ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 12\12\2011

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizNcU8xu9zHiU6wSoE4Mg-9nFBYzDI5tIV49X1ZaJcZl5xcKzBbKLaQ7qb2PNPAQJaMWLRsUuNseMavIsTvHiw0S4OORgZio5lQfWSWYr_ZT3UZOnVsLXq0YH0KGztgYbgmPhjY8NSsB0/s1600/Lappas+profil+1.JPG 

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011
Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου για τον μήνα Δεκέμβριο με 29 θέματα στην ημερήσια διάταξη κι άλλα 3 εκτός...
ημερησίας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε, όπως κάθε φορά, με την προ ημερησίας ενημερωτική συζήτηση, όπου όλοι καλωσορίσαμε τον αναρρώσαντα συνάδελφο κ. Γιώργο Ελευθερίου ευχόμενοι να είναι από εδώ και στο εξής πάντα «σιδερένιος»!. Τα θέματα που εμείς θέσαμε στην συζήτηση αυτή ήταν τα εξής:
1)      Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε εδώ κι αρκετό καιρό στο «χωριό των ψαράδων» στη Γρίτσα σχετικά με την εγκατάσταση ορισμένων δικαιούχων στους οικίσκους που τους αναλογούν. Οι ενδιαφερόμενοι καταγγέλλουν πως οι οικίσκοι έχουν εδώ και χρόνια καταληφθεί από άλλους δικαιούχους που τους χρησιμοποιούν ως αποθήκες. Οι τελευταίοι με την σειρά τους δηλώνουν ότι είχαν προφορική άδεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, μέχρις ότου κατασκευαστούν και τους παραδοθούν άλλοι αποθηκευτικοί χώροι. Αυτό που προκύπτει και από την απάντηση που δόθηκε από τον αρμόδιο για το θέμα κ. Γ. Ελευθερίου είναι ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξυμένη και ότι σε τελική ανάλυση πραγματική λύση μπορεί να δοθεί μόνον όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή των νέων αποθηκών, κάτι που δεν προβλέπεται όμως να γίνει σύντομα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πρόθυμοι να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην δίκαιη επίλυση του προβλήματος που εν πολλοίς έχει προκύψει από ενέργειες ή αμέλειες της προηγούμενης και της τωρινής δημοτικής αρχής (γιατί π.χ. δόθηκαν άδειες σε νέους δικαιούχους χωρίς να έχει προηγουμένως λυθεί το θέμα της «κατάληψης» των επίμαχων οικίσκων από παλιούς;).
2)      Σάλος προκλήθηκε πρόσφατα από τις σοβαρές αναφορές που περιέχονται στην επιστολή του διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. κ. Αναγνωστόπουλου γεννώντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτουργεί εδώ και μήνες η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., καθώς και για τις σχέσεις του διευθυντή με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Στύλο. Ζήτησα επίσημη ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση τόσο από τον δημαρχεύοντα, όσο κι από τον κ. Στύλο και άλλους συναδέλφους που τυγχάνουν μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο. Επεσήμανα μάλιστα τον ειδικό ρόλο της δημοτικής επιχείρησης στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Νότιας Πιερίας, για την λειτουργία του οποίου τα νέα δυστυχώς δεν είναι καλά, καθώς διαπιστώθηκε εκ νέου πρόβλημα στεγανότητας. Για τον Βιολογικό είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να επανέλθουμε αρκετές φορές. Όσο για το τεταμένο κλίμα στην Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο., πέρα από την ελλιπή ενημέρωση στην συνεδρίαση, είχα τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τον διευθυντή, όσο και με τον πρόεδρο της επιχείρησης, τους οποίους κι ευχαριστώ για την ενδελεχή ενημέρωση που μου παρείχαν. Φαίνεται πως η κατάσταση οδηγείται προς εξομάλυνση κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε από εδώ και στο εξής άλλες παρεκτροπές, γιατί είναι για πολλούς λόγους αναγκαία η ομαλή λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης.
3)      Μετέφερα προς τη δημοτική αρχή τα παράπονα πολλών συνδημοτών μας για το γεγονός ότι εδώ κι έναν χρόνο δεν θερμαίνονται τα κλειστά γυμναστήρια. Πρόσφατα ψηφίστηκε η έκθεση διετίας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, όπου προβλέπονται και ποσά σχετικά με τα γυμναστήρια. Ζήτησα να υπάρξει η διαβεβαίωση πως από Γενάρη τουλάχιστον τα γυμναστήρια θα αρχίσουν να θερμαίνονται και η απάντηση που δόθηκε είναι πως αυτό ξεκινά άμεσα, αλλά ταυτόχρονα θα ήταν καλό να συνεισφέρουν στη θέρμανση ορισμένα ποσά και οι αθλητικοί σύλλογοι. Μετά από νέα ερώτησή μου για το αν ενημερώθηκαν επισήμως οι σύλλογοι για την «υποχρέωσή» τους αυτή, η απάντηση ήταν πως δεν τους έχει γίνει ακόμη επίσημη ενημέρωση. Ίδωμεν!
4)      Στα παλιά ανενεργά αμμορυχεία, σε μία περιοχή που συνορεύει με το «Αλεξάνδρειο» ίδρυμα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια μία θαυμάσια ανάπλαση του εδάφους με την δημιουργία ενός αξιόλογου χώρου αναψυχής. Κι όμως αυτός ο χώρος (που σημειωτέον κόστισε 1,2 εκατ. ευρώ!) μένει αναξιοποίητος και ουσιαστικά αφύλακτος! Ρώτησα λοιπόν την δημοτική αρχή αν προτίθεται να αξιοποιήσει επιτέλους τον χώρο αυτό, ίσως και με ορισμένες συμπληρωματικές κατασκευές, ή αν θα αφεθεί κι αυτός να ρημάξει από την φθορά του χρόνου και την εγκατάλειψη, όπως τόσα και τόσα άλλα σημαντικά έργα (βλ. π.χ. το περίφημο «σπίτι Γκουντέλια», γνωστό κι ως «Λαογραφικό μουσείο» στο Λιτόχωρο που κι αυτό κόστισε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και παραμένει εγκαταλελειμμένο κι ανεκμετάλλευτο)! Η απάντηση που δόθηκε από τον δημαρχεύοντα είναι πως είναι ανοιχτός προς οποιαδήποτε πρόταση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου - υποδηλώνοντας έτσι πως δεν υπάρχει προς το παρόν κανένας σχεδιασμός από την δημοτική αρχή - ζητώντας ουσιαστικά από εμάς την κατάθεση σχετικής πρότασης. Θα το κάνουμε! Όπως και για άλλους ανάλογους χώρους που μένουν αναξιοποίητοι!
5)      Η δημ. σύμβουλός μας κ. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία έθεσε ξανά το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε με τις μετρήσεις ύδρευσης στην Ν. Έφεσσο. Η κ. Μόχλα επεσήμανε την κατηγορηματική δήλωση της αρμόδιας υπαλλήλου ότι δεν μπορεί να γίνει καμία τροποποίηση από τη στιγμή που οι κατάλογοι έχουν σταλεί στην περιφέρεια. Στο αντεπιχείρημα της πλειοψηφίας ότι μπορεί να γίνει ρύθμιση σε όσους δημότες έχουν καταθέσει ένσταση, τόσο εμείς, όσο και άλλοι δημ. σύμβουλοι υποστηρίξαμε ότι αυτό θα ήταν άδικο γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ολόκληρο το δημ. διαμέρισμα υπέστη τις συνέπειες της έλλειψης περσινής υδρομέτρησης. Θα ήταν όλα πολύ καλύτερα αν είχαν εξεταστεί εγκαίρως αυτές οι περιπτώσεις κι όχι «κατόπιν εορτής», μετά δηλ. την αποστολή των βεβαιωτικών καταλόγων στην περιφέρεια!
Με όλα αυτά, αλλά και με αρκετά άλλα, γίνεται για μία ακόμη φορά αντιληπτό το μέγεθος της έλλειψης συντονισμού και η αίσθηση ακυβερνησίας που υπάρχει στον Δήμο μας! Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να θίγουμε τα κακώς κείμενα και να υποδεικνύουμε, όπου μπορούμε, λύσεις και προτάσεις ανάπτυξης!
Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».        

Δεν υπάρχουν σχόλια: