Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Αναβρασμός για το δημοψήφισμα

Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2011
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αναμένονται μετά το αποτέλεσμα των επαφών του πρωθυπουργού στις Κάννες και την απόφαση για δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου.  Τα.. ξημερώματα της Πέμπτης, έχοντας επιστρέψει από την Γαλλία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος δήλωσε: «Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να εξαρτηθεί από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Μετά τις εξελίξεις αυτές αναστάτωση επικρατεί σε κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.


Μιλώντας στον Βήμα 99,5 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Πυθαγόρας Βαρδίκος και Κώστας Καρτάλης λένε «όχι» στο δημοψήφισμα. Ο κ. Βαρδίκος δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν ψηφίζει υπέρ του δημοψηφίσματος. Ο κ. Καρτάλης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα «πολιτική επιπολαιότητα».

Η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας
κυρία Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σημείωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μην φτάσει η χώρα μέχρι το δημοψήφισμα. Η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης, προκειμένου να διασφαλιστεί -δηλαδή να ψηφιστεί- η νέα δανειακή σύμβαση και εν συνεχεία να προκηρυχθούν εκλογές.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
Παντελής Οικονόμου αντιτάχθηκε στο να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στο ευρώ, τώρα, και δήλωσε ότι το πότε οι Έλληνες θα μιλήσουν για το εάν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στο ευρώ είναι δικό τους θέμα, κι όχι κάτι που θα επιβάλουν οι ξένοι ηγέτες.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: